Amasya'da Göynücek Belediye Başkanı Ak Partili Kemal Şahin, kendisine ait sosyal paylaşım sitesindeki hesabından iddiaya göre dün Ak Parti üzerine mühür vurulmuş bir oy pusulası fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafı gören MHP ve CHP İl başkanlıklarının yönetimi söz konusu paylaşımla ilgili polise gidip şikayetçi oldu.

Göynücek Belediye Başkanı Ak Partili Kemal Şahin, iddiaya göre sosyal paylaşım sitesindeki hesabından dün akşam Ak Parti'nin üzerinde evet mührü vurulmuş bir oy pusulasının fotoğrafını paylaştı. 'Oyumuzu kullandık hayırlı olsun' yazısıyla Başkan Şahin'in paylaştığı fotoğrafı gören CHP ve MHP İl teşkilatları harekete geçti. CHP ve MHP Amasya İl başkanlıkları tarafından söz konusu paylaşımla ilgili Ahmet Özbey Polis Merkezi'ne şikayette bulunuldu. MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, şöyle dedi:

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Bunların ki yatsıya kadar da yanmadı. Oturuyorduk, arkadaşlar 'Facebook'a bir bakar mısınız? Kemal Bey bir şeyler paylaşmış' dedi. Baktık ki güncel oy pusulasını mühürlemiş paylaşmış. Üstüne de yazmış 'Oyumuzu kullandık hayırlı olsun' diye. Baktım ki yeni oy pusulası. Kemal bey benim eski tanıdığım, eski arkadaşım olduğu için telefonla arayıp konuştum. 'Kemal bey bu neyin nesi. Bu kepazelik neyin nesi?' dedim. O da 'Sayın Başkanım kaldırdım, kaldırdım' dedi. 'Kemal panikliyorsun' dedim 'Şaka yaptım' dedi. Dedim bunun şakası mı? Olur bu pusula yeni nerden aldın sen bu pusulayı dedim. 'İnternetten indirdim' dedi" diye konuştu. 

CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ise Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin'in oy kullanma işlemi başlamadan 1 Kasımda oy kullanılacak oy pusulasının aynısını paylaştığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu arkadaşımız önce kendi partisine ve kendi seçmenine ihanet etmiştir. Oy, bizim için namustur, CHP olarak memleketimizin namusunu yere düşürmeyeceğiz bunu yapan belediye başkanı, hem kendi partisine hem Amasya halkına ihanet etmektedir. Bu yanlışın yapılmasına sorumlu olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz. Kimsenin emek ve oy hırsızlığı yapmaya gerek yoktur, bu ülke elbet namuslular tarafından yöneltecektir. Biz buradaki insanların emeğinin bekçisiyiz. Bu emek hırsızlarına karşı koymak zorundayız. Demokrasiye ve bağımsızlığa inanan herkes bu konuda elini taşın altına koymak zorundadır."