61SAAT HABER MERKEZİ-Trabzon'un Maçka İlçesinde Sümela Manastırı'nda bu yıl 5. kez düzenlenen ayinin ardından Maçka İlçesi Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Burada karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaret sırasında konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Biz sizi misafir etmekten memnunuz. Sonuç olarak burada çok güzel bir değer var. Sümela Manastırı, sadece müze değil de ibadet yeri olarak kullanılması hem ilçemizin tanıtımna katkı, hem kendi dini inancımızda hoş görünün bir göstergesi olduğuna inanıyorum ben. Çok güzel bir olay. Mesela sizinle aynı saatlerde biz de Cuma Namazımızı icra ediyorduk bugün. Hoş bir duygu oldu bizim için. Biz aşağıda kendi ibadetimizi siz de kendi ibadetinizi yapıyordunuz. Bu gerçekten hoş bir duygu” diye konuştu.


Patrik Bartholomeos ise, ayin esnasında Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili yaptığı konuşmaya değenirken, haftaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği veda resepsiyonuna davetli olduğunu kaydetti. Bu davete icap edip katılacağının altını çizen Patrik, “7 sene boyunca güzel mesaileri oldu. Memleketimize kıymetli hizmetleri oldu sayın Gül'ün. Haftaya salı günü Çankaya'da veda resepsiyonu var. Bende davetliyim. Tabi ki şerefle katılacağım” dedi.

AK Parti hükümetinde güzel şeyler yaşadıklarını ifade eden Patrik Bartholomeos, şu şekilde sözlerini bitirdi:
“Biz azınlıklar güzel şeyleri yaşadık bu son senelerde. Çok takdir ediyoruz. Biz her zaman her yerde anlatıyoruz. Eskiden bu ayinler ibadetler Kapadokya'da yapılıyordu. Ondan sonra başbakanımız yurt dışında ki yüksek rütbeli din adamlarımıza T.C. vatandaşlığı verdi. Gelecek patrik seçimlerine onlarda dahil olabilsinler. Gerek aday olarak gerekse seçmen olarak. Çünkü vatandaş olmadan katılamazlar. Bu da bizim için büyük bir hizmettir. Çünkü İstanbul'da yaşayan metropolitler yeni patriği seçebilecekler. Onlar azdır. 15 civarında. Halbuki yurt dışından da T.C. vatandaşlaşı olarak katılabileceklerle 40'ı geçiyor”

Bu sırada Başkan Koçhan, Patrik Bartholomeos'un kendisine Ramazan Bayramı dolayısıyla gönderdiği şekerleri gösterdi. Bu şekerleri masasına koyan Koçhan, gelen misafirlere ikram ettiğini kaydetti. Bartholomeos'ta, Koçhan'a şekereri kullanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.