Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, gündemi sarsacak bir hamleyi köşesine taşıdı.

Savcıların, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın net tavrına rağmen, Hakan Fidan'a dokunma MİT'in derinliklerine dalma hamlesine yasa değişikliği ile cevap veren AK Parti, süreçte karşı silah olarak kullanılan Özel Yetkili Mahkemeler için de bir çalışma yapabilir.

Abdülkadir Selvi'ye konuşan AK Parti'nin etkili bir ismi, "Ülkemiz terör ve çetelerle mücadele ettiği sürece bu tür mahkemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu bizimle bir hesaplaşmaya çevirmek isterlerse, 1 maddelik bir yasa çıkarır ve özel yetkili mahkemeleri kaldırırız." dedi.

Selvi'nin Ankara ve ülke gündeminde bir hayli tartışılacak yazısının ilgili bölümü şöyle:

Özel yetkili mahkemeleri kaldırırız

Herkes Başbakan Erdoğan'ın kararını bekliyor.

Ama hem Başbakan Erdoğan'ın hem de MİT Müsteşarı Fidan'ın, bir hatadan dolayı, olaya bir intikam hissiyle yaklaşıp, iktidar gücünü üstlerine sevk etmeyeceği biliniyor.

Ayrıca yaşananlardan rahatsız olan, "Akil isimler" devreye girmeye başladı. Ama ilişkilerin test edileceği, taşların yerine oturtulacağı bir sürece girildiği de gözden kaçırılmamalı.

Hiçbir şey, 7 Şubat öncesindeki gibi olmayacak. Çünkü güven duygusu sarsıldı. Ama bu bir süreç.
Nasıl bir süreç. AK Parti'nin etkili bir isminin ağzından aktarmak istiyorum bunu.

"Görüldü ki, bu dönem operasyonlara açık bir dönem."

Sonra bir ekleme: "Bu iş burada kalmayacak. Farklı noktalardan bize başka operasyonlar çekilecek."

AK Parti bunun farkında. Daha ötesinde bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum. Peki bu durumda ne yapacaklar? Vazoyu kırmamaya özen gösterecekler. Müslüman merhametiyle hareket edecekler.

Ama Başbakan Erdoğan'ın Ankara'ya dönüşü bu kez biraz farklı olacak. Hasta yatağından yönettiği sürece bizzat el koyacak. Başbakan'ın bu tür kriz anlarında ne kadar kararlı olduğu biliniyor. Dünyada dik duruşuyla ünlü bir lider Recep Tayyip Erdoğan.

Şu satırlara dikkatinizi çekmek istiyorum.

"Önümüze 367 engeli çıkarıldı, aştık. Anayasa'yı değiştirip, Cumhurbaşkanı'nın halkın seçtiği bir sistem getirdik. 27 Nisan muhtırası verildi. 28 Nisan'da sivil muhtıra ile yanıtını verdik. Partimiz hakkında kapatma davası açıldı, kapattırmadık. HSYK krizi çıkarıldı, HSYK'yı değiştiren Anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Şimdiye kadar önümüze çıkarılan engelleri tersine çevirdik. Hiçbirine boyun eğmedik."

Aktaracaklarım burada bitmiyor tabii ki. Devamı var: "Bu kez önümüze özel yetkili mahkemeler krizi çıkarıldı. Ülkemiz terör ve çetelerle mücadele ettiği sürece bu tür mahkemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ama bunu bizimle bir hesaplaşmaya çevirmek isterlerse, 1 maddelik bir yasa çıkarır ve özel yetkili mahkemeleri kaldırırız."

Nokta...

Bir şey eklemeye gerek var mı?