Ak Parti'nin üç seçim şarkısı Kürtçe, Zazaca ve Arapça'ya çevrildi. Başbakan Erdoğan'ın beğenip onay verdiği şarkılar, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çalışmalarında kullanılacak.
BAŞBAKAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'ni açıklarken, "Siyasi Partiler Kanunu'nda yapacağımız değişiklikle, siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda da Türkçenin yanında farklı dil ve lehçelerin de kullanılabilmesini mümkün hale getiriyoruz" demişti.

ERDOĞAN MYK'DA DİNLEDİ

Hükümet de Meclis'e gönderilen pakette bu düzenlemeye yer verdi. Yasalaşması için gün sayılan paketle sağlanan imkânın ilk uygulamasına da Ak Parti yönetimi öncülük etmeyi kararlaştırdı. Başbakan Erdoğan'ın onayıyla, Ak Parti Tanıtım ve Medya İşleri Başkanlığı üç şarkının Kürtçe, Zazaca ve Arapça versiyonlarını hazırlattı. "Bu Memleket Hepimizin", "Bi Daha" ve "Aynı" adlı şarkılar, meydanlarda Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve Zazaca olarak da okunacak. Bunların da aralarında olduğu seçim şarkıları, Ak Parti'nin hafta içinde yapılan son MYK'sında Başbakan Erdoğan ve parti yöneticilerine de dinletildi. Erdoğan'ın da ezgilere beğenerek onay verdiği öğrenildi. Bunların yanı sıra, "Şimdi Tam Vakti", "Bir Daha Bir Daha", "Beraberiz Biz Hepimiz", "Dönmem Geri", "Yeniden", "Işık Burdan Yükseliyor" gibi şarkılar da seçim sürecinde meydanları coşturacak.