30 Eylül'deki kongre için hazırlanan şarkı "Sözümüz söz, durmak yok, yorulmak yok. Özümüz öz, durmak yok, yorulmak yok. Haykıralım duysun dünya, AK Parti işte burada" sözleriyle başlıyor

AK Parti'nin 30 Eylül Pazar günü, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak 4. Olağan Büyük Kongresi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kongreyle ilgili son detaylar da netleşmeye başladı. Yaklaşık 30 bin kişinin katılması beklenen kongre için AK Parti yönetimi ana sloganı, "Büyük millet, büyük güç, hedef 2023" olarak belirledi. Kongrede, AK Parti'yi 2023'e taşıyacak kadro belirlenecek. Ana sloganın yanı sıra kongrede ana renk olarak da mavinin kullanılacağı belirtildi. AK Parti yönetimi, kongrede sadece Türk bayrağı ile AK Parti bayrağına izin verecek, bunun dışında herhangi bir şey taşınmayacak. AK Parti, kongre şarkısını da belirledi. Yeni şarkının adı partinin sürekliliğini ve gelecek vizyonunu vurgulamak için "AK parti burada" oldu. Şarkı, 12 Haziran seçimleri için hazırlanan ve başarısıyla dikkat çeken "Bi daha bi daha"yı besteleyen Özhan Eren imzasını taşıyor. "AK Parti burada"nın sözleri şöyle başlıyor: "Sözümüz söz, durmak yok, yorulmak yok. Özümüz öz, durmak yok, yorulmak yok. Vazgeçmek yok, dönmek yok. Aynı yolda aynı aşkla, daha nice, daha nice, nice yıllara. Haykıralım duysun dünya, AK Parti işte burada." Şarkı için klip hazırlanırken, çekimlerin 24 ilde gerçekleştirildiği belirtildi. Klipte, belediye başkanları, teşkilat üyeleri ve partililer yer aldı. Klip kongre öncesinde televizyonlarda da gösterilecek. AK Parti kongresine, salon içinde 10 bin, salon dışında 20 bin olmak üzere toplam 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın genel başkanlık görevine dördüncü ve son kez aday olacağı kongrede, iktidarda geçen 10 yılın da muhasebesini yapması bekleniyor. Erdoğan'ın, hükümet olarak Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine yönelik manifesto da açıklayacağı, manifestonun parti programı ve son seçim beyannamesiyle paralel ve tamamlayıcı bir nitelikte olması bekleniyor. Manifesto üzerinde Hüseyin Çelik, Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan'ın çalıştıkları kaydedildi. Ankara'da AK Parti'ye katılan DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile İstanbul'da yapılan törenle AK Parti'ye geçen HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve aynı partiden bazı isimlerin de MKYK listesine girmesi bekleniyor.

Sürpriz konuk Meşal konuşma yapacak
Kongreye yurtdışından katılımcılar arasında en dikkat çeken isim Hamas lideri Halid Meşal oldu. Meşal'in kongreye geleceği ve bir konuşma yapacağı belirtiliyor. Aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bulunduğu birçok devlet başkanı ve lidere davetiye gönderildi. Kongreye katılacak diğer isimlerden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi.

İKİNCİ 10 YILLIK GÖRÜNTÜ
AK Parti'ye ait seçim ve propaganda otobüsleri, 2023 hedefine uygun olarak, "Büyük millet, büyük güç, hedef 2023" sloganları ve Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla giydirildi. İkinci 10 yıllık dönemde parti otobüslerinde bu görüntü yer alacak.