NUMAN KURTULMUŞ

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye geçeceği iddialarına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kurtulmuş, "Ben de medyadan bugün öğrendim. Zannediyorum, AK Parti içerisinde konuşulmuş bir konu, bize intikal eden bir bilgi yok" diye konuştu.


SÜLEYMAN SOYLU

Süleyman Soylu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti’ye geçecekleri yönünde çıkan haberlere ilişkin İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Haberi gazete ve sosyal medyadan öğrendiğini belirten Soylu, "İlgili gazeteyi aldıktan sonra nasıl bir gelişme olduğunu oradaki şekliyle öğrenebildik. AK Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda, hem Numan Kurtulmuş’la ilgili, hem de bizimle ilgili böyle bir değerlendirme ortaya konulmuş. Benim bunun tahsilatını, içeriğini, nasıl bir değerlendirme olduğunu bilmem mümkün değil. Bizim dışımızda gerçekleşen bir değerlendirme" diye konuştu.

Dünyada sıcak gelişmelerin yaşandığı bir dönemde kendilerinin siyasi geleceklerinin bir şekilde gündem konusu olmasını millete haksızlık olarak telakki ettiğini kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Elbette ki bizim yapacağımız iş, şahsi geleceklerimizin konuşulmasından ziyade, memleketimizin içerisinde bulunduğu durumun, ülkemizin ve milletimizin refahı, ilerlemesi, demokratik genişlemesi diyebiliriz ve bütün bölgemizdeki barış diyebiliriz. Ben bunlarla ilgili kafa yoran, değerlendirmeye çalışan ve bu konulara kendisini adayan bir insanım. Şahsi bir meselenin, kişisel bir gündemin bunların önüne geçmesini, milletimize büyük bir haksızlık olarak ve milletimizin zamanını zayi olarak görürüm. Bizlerle ilgili bu tip değerlendirmelerin öne çıkması milletimizi de, bizi de rahatsız eder.”