Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta, AK Parti İl başkanlığını ziyaret etti. Kayaalp, burada AK Parti'ye üyelik kaydını yaptırdı.

Kayaalp, AK Parti Yozgat İl Başkanlığını ziyaretinde İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile bir süre sohbet etti.

Milli güreşçi Kayaalp, burada yaptığı açıklamada, Yozgat'ın adının duyurulması noktasında önemli işler başardığını düşündüğünü, Türkiye'yi ve Yozgat'ı bundan sonra da en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandığını ve dünya şampiyonluğu bulunduğunu anımsatan Kayaalp, ''Bundan sonra da başarılarımı devam ettirmek istiyorum. Yozgat'tan çıkmış şampiyon güreşçi ağabeylerim Nusuh Akar ve Celal Atik var. Onların da dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunuyor. Ben de onların elde ettiği başarı seviyesine ulaştım sayılır ama onlara göre tek eksiğim olimpiyat şampiyonluğu. Bildiğiniz gibi daha önce Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaştım. İnşallah 2016'da olimpiyat altın madalyasını almak istiyorum. Bu arada Avrupa ve dünya şampiyonluklarımı çoğaltarak Hamza Yerlikaya ağabey gibi büyük şampiyonlarımızın rekorlarını kırmak istiyorum'' diye konuştu.

Yozgat'ın tanıtımı için her zaman çalışacağını ifade eden Kayaalp, ''Her ne kadar Ankara Büyükşehir Belediyespor'da güreşsem de memleketim olan Yozgat'ı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Yozgat halkı, siyasetçileri ve bürokratları bana her zaman destek oldu. Ayrıca verdikleri bu desteklerden dolayı da bir kez daha buradan kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Yozgatlılar'ı ve milletimizi daha çok sevindirecek başarılar elde edeceğim'' dedi.

"Rıza'nın Başarısı için Desteğe Hazırız"

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ise, Rıza Kayaalp ile gurur duyduklarını ifade ederek, ''Başarılarının devamını istiyoruz. AK Parti İl Başkanlığı olarak Rıza'nın başarısı için elimizden gelen maddi manevi desteği her zaman göstereceğiz. Rıza, bugün memleketini ziyarete geldi. Kendisi zaten bizim gönüldaşımızdı, bugün de ailesi ile birlikte AK Parti'ye üye olma noktasında iradesini beyan etti. Bugünden itibaren kendisi AK Partimiz'in üyesi olarak hizmetlerine devam edecek'' şeklinde konuştu.