Akdağ, “7 Haziran öncesi TV ekranlarında saz çalan cici çocuk, Demirtaş, kendine güveniyorsa bugün yine TV ekranlarına çıkıp saz çalsında görelim. Millet onların gerçek yüzünü gördü” dedi.
Erzurum'da uydu üzerinde yayın yapan Kardelen TV'de yayınlanan moderatörlüğünü Deniz Gez'in yaptığı, Farklı Bakış programında İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in sorularını cevaplandırdı.
"DEMİRTAŞ KENDİNE GÜVENİYORSA BİR KEZ DAHA TELEVİZYONA ÇIKIP SAZ ÇALSIN"

HDP'nin gerçek yüzünün ortaya çıktığının altını çizen Recep Akdağ, özyönetim isteğine sert çıktı.
Akdağ, herşeyin gün yüzüne çıktığını ifade ederek, "Sayın Demirtaş yanlış yapıyor? Kim kime vatan hediye etmiş? İster Türk olsun ister Kürt olsun kim 77 milletten vatandaş Osmanlı topraklarında yaşıyordu. Çanakkale'de beraber savaştık. Asıl şu soruyu sormak lazım. Demirtaş ve PKK Türkiye Cumhuriyeti'nden ne istiyor? Bölünelim demiyorlar zaten buna biz izin vermeyiz. Özyönetim denilen bir garabete tutulmuşlar. Kendi bölgemizde vergimizi biz toplayalım diyorlar. Mahkememizi ordumuzu biz kuralım diyorlar. Ben senin samimiyetine inanır mıyım? Demek ki sen ülkenin belli bir toprağını başka bir yere götürmenin amacı içerisindesin. Kusura bakma biz buna müsaade etmeyiz. Bazı ülkeler federasyonla yönetiliyor. Ama bunun için silaha sarılmanın anlamı yok ki. Bizim zaten bir devletimiz var bir daha neden bölünelim ki? Eğer ben devletin vergi toplama hakkından ordusundan başka bir oluşum kuracağım diyorsan senin niyetin başkadır. Demirtaş'a şunu sormak lazım. Bugün kürt çocukların dağlarda heba edilmesinin gerekçesi nedir? Şu anda PKK'nın silah kullanmasının nedeni nedir? Bunun cevabı kendi çıkarlarını devam ettirmektir. Hiçbir kürt vatandaşın önünde bir engel yok Kürtçenin önünde de bir engel yok. Ama sen sırtımı PKK'ya dayadım diyorsan gün gelir PKK'ya sıkılan kurşunla sen de sırt üstü devrilirsin.Bugün bir tek kürt vatandaşı Jandarma zulmü var diyebilir mi? Evet eskiden asker zulmü vardı ama bugün böyle bir şey var mı? Ama bugün bu ülkede PKK zulmü vardır. Kürt'e de Türk'e de zulüm ediyor. Bugün PKK'nın şehit ettiği çocukların önemli bir bölümü kürt çocukları. Şu anda PKK silah kaybederse Kürtler ne kaybeder? Demirtaş'ın bu soruya cevap vermesi gerekiyor. Bunun cevabını veremez. Demirtaş ve ekibi baskıdan oy aldığı için o bölgede baskıya ihtiyacı var. Batıya gittiğinde ise cici çocuk olmaya ihtiyacı var. Bu cici çocuk imajı çok bozuldu. Demirtaş kendine güveniyorsa bir kere daha çıksın da televizyonda saz çalsın bakalım millet ne diyecek? Geçti o günler. Artık gerçek yüzleri ortaya çıktı" diye konuştu.