Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder 01 Mart 2012 14:51 - 0 Yorum - 675 Okunma Akkiray, bir grup CHP milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında, 18 yıl sonra Sivas olaylarına ilişkin davanın ''zamanaşımına uğratılmak istendiğini'' savundu.

İktidarın da bu zamanaşımına ''alkış tuttuğunu' öne süren Akkiray, ''İktidar 'darbe' diye ağlıyor ama Alevilere uygulanan katliamlara alkış tutuyor. Avukatlarını ödüllendirip katilleri serbest bırakıyor. İşte bu AKP adaleti ve ileri demokrasi. 13 Martta Sivas katliamının acısını yüreğinde hisseden herkesi davalarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Davamızın arkasında duralım'' dedi.

Adıyaman'da Alevilerin korku içinde olduğunu belirten Akkiray, ''Nöbet tutuyorlar, korkuyorlar'' diye konuştu.

Maraş olayları öncesinde de böyle bir işaretleme yapıldığını öne süren Akkiray, ''Onların hatıralarında böyle katliamlar var. İktidar, başta Başbakan meydanlarda Alevileri yuhalatıp, Dinayet 'alevilik diye bir inanç yok' derse, bazıları da bunu kullanarak böyle provokasyon yapar. Bunu sorumlusu devlettir ve önlemini almalıdır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın dün Genel Kuruldaki sözlerinin sorulması üzerine, ''Dünyanın her yerinde kendi kurucu değerlerine olan saygı en üst düzeydedir. Kurucumuza, Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatanları kınıyorum, lanetliyorum'' dedi.