Trabzon’da dün şok bir ölüm haberi ile sarsıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için adaylığını açıklayacağı sırada gelen bir telefonla 80 yaşındaki annesi Kıymet Kanca’nın ölüm haberini öğrendi. Bunun üzerine hemen toplantıyı iptal eden Kanca, apar topar hastaneye gitti. Burada gözyaşlarına hakim olamayan Kanca’yı yakınları sakişleştirirken bugünde annesini son yolculuğuna uğurladı.
Trabzon İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazında bir hayli bitkin olduğu gözlenen Kanca’yı yakınları ve partili arkadaşları yalnız bırakmadı.
Cenaze namazına Kanca ailesinin yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan, muhalefet partilerinden siyasetçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı ile Kanca, Çukurçayır’da ki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Annesinin ölümü ile büyük bir sarsıntı geçiren Kanca’nın AK Parti İl Başkanlığı için ileri bir tarihte adaylığını açıklayıp açıklamayacağı ise henüz bilinmiyor.