Arınç, dün İnegöl ilçesinde yaptırılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreninde, yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak merkezin, tamamlanmasından sonra bölge halkının sağlıkla ilgili sorunlarını çözeceğini söyledi.
Daha önce Bursa merkezde iki, Gemlik'te bir tane bulunan merkezlerin İnegöl'dekiyle dörde çıkacağını ifade eden Arınç, İnegöl'ün tarım, sanayi, termal kaynaklar ve ulaşım imkanlarıyla ülkenin önemli yerleşim yerlerinden olduğunu anlattı.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin
Arınç, kendisinden önce kürsüye çıkan bir konuşma yapan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in İnegöl'ün il olmasıyla ilgili ilçe halkının taleplerini dile getirdiği konuşmasına değinerek, şunları söyledi:
“Heyecanla buraya gelince Hüseyin Şahin, bir saatlik konuşmasının sonunda el bombasının, pimini çekti, fünyesini topladı, kucağımıza koydu. Neyse yalnız kalınca hesabını sorarız, kendisine. Tam bam teline bastı adam. Aşil'i topuğundan vurdu. Gel de sen bu işe cevap ver. Ak Parti'yiz, her şeye verecek cevabımız var. 10 yıldır, attığımız her adımın, söylediğimizin her sözün hesabını veriyoruz. Biz başkalarına benzemeyiz. Başkaları dedim de aklıma geldi. Sayın Demirel, çok güçlü politikacıydı. Her seçimden önce Türkiye'yi dolaşır, ilçelere il olma vaadinde bulunurdu. Hatta inandırıcı olsun diye plaka numarası bile verirdi. İskenderun'a gitti 91'i verdi, Alanya'ya 102 düşmüştü. İnegöl'e plaka verdi mi hatırlamıyorum ama pek çok ilçenin, Siverek başta olmak üzere, Beyşehir'den Seydişehir'e, Nazilli'den bilmem bir yere, her yere plaka dağıtıldı.” Rivayete göre, Demirel'in plaka dağıtırken konuşmasını “sözümün de altını çizin” diye bağladığını anlatan Arınç, “Bir seçim geçerdi, iki seçim geçerdi, plakalar elde kalırdı. Sonunda o seçimi kazanırdı. Altı defa gidip, yedi defa gelmesi ondandır. Cümbür cemaat huzuruna çıktılar. 'Şu gün geldin 102'yi verdin, bugün geldin 98'i verdin, öbür gün geldin 85 dedin. Her zaman, (Bu sözün altını çizin) derdin. Ne oldu baba biz halen il olamadık?' Babanın sözü, 'o sözlerimin de şimdi üstünü çizin”' diye konuştu.
Arınç'ın “o sözlerimin de şimdi üstünü çizin” derken Demirel'i taklit etmesi, protokol ve vatandaşları güldürdü.

“Ölçer, biçer, yaparız”

Demirel'in yaptığını yapmasının beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:
“10 yıldır Hükümetteyiz. Hangi ilçeyi, il yapacağımızı söyledik? Düşünürüz, yaparız o ayrı iş. Ama oy olmak kaygısıyla ya da bir takım insanların düşüncelerini köpürtmek kaygısıyla 'sizi il yapacağız' demedik. ANAP döneminde yapıldı, DYP, SHP döneminde yapıldı. Bir kısmı oy kaygısıyla, bir kısmı da güvenlik kaygısıyla yapıldı. Iğdır'ın, Şırnak'ın il olmasının sebebi var. Kilis'in il yapılması, sadece Çiller'in, Doğan Güreş'in seçimi kazanması amacıyladır. Bizim bunlara ihtiyacımız yok. Biz yapacaksak doğru olduğunu bilir, ölçer, biçer, sonra vadetmeden yaparız. Bir sabah uyanırsınız, gözlerinizi ovuştururken, radyodan televizyondan, bir haber, 'filan yer il oldu' diye duyabilirsiniz. Bunu inandığımız için yaparız, ölçeriz, biçeriz.”

Arınç, İnegöl'ün il olması konusunda eksiği bulunmadığına dikkati çekerek, tek eksiğinin tabelası olduğunu söyledi.
İnegöl'ün, okul, güvenlik, ekonomik zenginlik, yol gibi her şeye sahip olduğunu belirterek, eksiklerinin de Hükümet ve Belediye Başkanı tarafından giderildiğini anlattı.

Geçen hafta Alanya'da olduğunu anımsatan Arınç, annesinin hayatta olduğundan bu yana Alanyalıların kendisinden il olmayı beklediğini belirterek şöyle dedi:
“ 'Meclis Başkanı da oldun bir telefon etsen olur' diyorlar. Ben Meclis Başkanı olarak siyasi kararın ne olduğunu bilmeden konuşmamam. Bir yeri il yapma işi Hükümet işidir. Hükümet düşünür, karar verir. Benim ondan sonra haberim olur. Ben elbette bir yerlerin il olmasını isterim. 10 yıldan bu yana bu Hükümetten bildiğim, Başbakan'dan öğrendiğim bir şey var. Yeni il yapmayı düşünmüyoruz. Bu Allah'ın emri değil ama bu söz şu ana kadar devam etti.”

“Biz namuslu insanlarız”

Arınç, Hükümet olarak yerel yönetimlerin güçlendirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, “Belediyeler, büyükşehir belediyeleri güçlenmeli, yerel hizmetler, bu açıdan gelmeli. Yeni ilçe ve il talepleri var. 10 yıldır aynı şeyi söylüyorum, bir yer il yapılacaksa tek bir yer olmaz' dedi.

Eğer üç tane ya da beş, sekiz, on tane il olacaksa bunların arasında Alanya'nın da İnegöl'ün de mutlaka yer alacağını vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:
“Ama 'Onları boş ver beni il yap diyorsanız' yapamam arkadaş, buna gücüm yetmez, bu doğru değil. Küçük politikacıların laflarıyla gününüzü geçirmeyin. Eksiğiniz yok. Elinizi sallasanız, 50'si geliyor arkanızdan... Sözümü anladınız mı bilmem. Diyorum ki, tek başına İnegöl'ü il yapma gibi Hükümetimizin düşüncesi kararı yok. Tek başınıza sizi yaptığımız zaman Beyşehir, Seydişehir birbirine girer, Nazilli bizi hemen infilak eder, diğerlerinde isyan durumuyla karşılaşırsınız. Çünkü geçmişteki politikacılar bu ülkeye çok kötülük yaptılar. En büyük kötülükleri de her yere 'seni il yapacağım' diye oy toplamak oldu. Biz namuslu insanlarız, çok şükür buradan gelecek oya ihtiyacımız yok bizim. Yapacaksak, yapacaklarımızın içinde her şeyiyle tabelası eksik olan İnegöl'ü de başka yeri de görürüz. Kafanızı karıştırmayın.”