CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi tam kapasiteyle hizmete girdi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Halil İbrahim Daşöş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, öğretim görevlileri, üniversite personeli ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Hastanesinin bu açılışla toplam 600 yatak kapasitesine ulaştığını söyledi. Pakdemirli şöyle konuştu:

“Temmuz 2010 yılında CBÜ Hastanesinin cerrahi birimlerini açtık. 2 yıl sonra da dahili bilimlerini açıyoruz. Toplamda 55 bin metrekare alan üzerinde açılış yaptık. Yeni binamızda Dermatoloji, Üroloji. Patoloji, çocuk psikiyatrisi bölümleri hizmet verecek. Hastanemiz bu açılışla toplam 600 yatak kapasitesine ulaştı. Eskiden üniversite hastanelerinde yatmak için randevu alınırken bugün bu sorun ortadan kalktı. Manisa’da bir çok merkezde ilkler bu hastaneni içinde yer alıyor. Artık Manisalı hastalar İzmir’e gitmiyor, aksine biz İzmir’den hasta kabul ediyoruz. Bölgede güçlü bir hastane olma yolunda önemle ilerliyoruz.”

"MUHTEŞEM YÜZYIL KURGUDAN İBARET"

Hafsa Sultan’ın da Merkez Efendi kadar Manisa’ya mal olmuş birisi olduğunu hatırlatan Rektör Pakdemirli, Muhteşem Yüzyıl dizisine de gönderme yaptı. Pakdemirli, “Manisa’da Merkez Efendi Devlet hastanesi varken bizde CBÜ’nün bir binasının isminin Hafsa Sultan olmasına karar verdik. Manisa’nın ilk şifa hanesini kurduran kişinin adını bu hastanede yaşatacağız. Yavuz Sultan Selim’in annesi ve cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ı da bu vesile ile anmış oluyoruz. Bazı dizilerde Hafsa Sultan ile ilgili bazı olaylar anlatılıyor. Bu konuda Osmanlı arşivlerinin incelenmesini istiyoruz. Hatta üniversitenin arşivini de yapımcılara açabiliriz. Bu dizi sadece kurgudan ibarettir. Dizide geçen bazı olayları kınıyoruz” dedi.

TGB'Lİ GENÇ KIZDAN PROTESTO

Rektör Pakdemirli, konuşmasını sürdürdüğü sırada Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olan üniversite öğrencisi Ezgi Daryürek, ”Polis üniversitemize barikat kuruyor. Arkadaşlarımızı gözaltına aldınız. Arkadaşlarımızı serbest bırakın. Gözaltılarla bizi bitiremezsiniz” diyerek slogan attı.

PROTESTOCUYA KIZDI, BASIN MENSUPLARINA SİTEM ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren bir kız öğrencinin açılışı protesto etmesi üzerine, olayı görüntüleyen basın mensuplarına sitem etti. Rektör Pakdemirli’nin konuşması sırasında slogan atan kişiyle ilgili düşüncelerini anlatan Arınç, "1992 yılında kurulan üniversitenin tüm büyüme evrelerinin bilen birisi olarak Celal Bayar Üniversitesini kutluyorum. Bu üniversitenin kurucu rektörü benim ağabeyimdir. CBÜ Bünyesine İlahiyat ve Hukuk Fakültesi bölümleri kısa zamanda açılacak. Bakanlar kurulundan kararı çıktı. Bu tür açılışlarda bir türlü anlam veremediğim şeyler oluyor. Bazıları kendi ideolojilerini yapmak istiyorlar. Protesto da bir haktır. Bunu kullanabilir. Bunun engellenmesi doğru değil. Ancak saldırıya giden olaylarda güvenlik gereğini yapar. Basınımız buna bir türlü alışamadı.

Rektör konuşurken birileri protesto etmek istedi. 33 bin kişiden 1 kişinin bağırması çok önemli değil. İş yapanların ortaya koyduğu eserleri bir kişi değil, bin kişi bağırsa bile o eseri ortan kaldıramaz. Ama basınımız burada yapılanları bırakıp doğru bağıranın yanına gidiyor. Benim elimde imkan olsa, o protestocunun yaptığını çekmek isteyen basını geri buraya almam. Artık basınımızda buna alışmalı. Burada rektör konuşurken bırakılıp gidilmez.

Çok haksız bir şey. Basının gerçek vazifesi bu değil. Protestolar her yerde olur. Basınımızın düştüğü bu durum gerçekten beni üzüyor. Türkiye’de basının büyük bir kısmı gerçek görevini yapma gayreti içerisinde ama bir kısmı da ne buluruz acaba olumsuzluk adına da onu haber yaparız endişesi içerisinde. Birisinin güzel bir benzetmesi var; ‘Bir bayan ayağı takılsa, yere düşse eteği açılsa haber yapsak’ böyle şey olmaz bu çok haksız bir şey, çok yanlış bir şey. ‘Birisinin ayakkabısının bağı çözülmüş olsa, birisinin ökçesinde delik olsa, birisi yere eğilirken biri de ona yardım ederken altına bir yazı yazacak duruma gelsek.’Kusura bakmayın basının gerçek vazifesi bu değil. Dolayısı ile merak etmişsinizdir diye kabul ediyorum bu defalık ama bu her yerde olacaktır. Kendini bilen var bilmeyen var. Bırakın bağırsın dursun.

Onunla ilgilenecek insanlar mutlaka çıkarlar. Siz şundan korkun; Türkiye’de yanlış ideolojilerin deli gömleğini giymiş insanlar da var. Onların da sayıları az ama onların ellerinde sopa var, onların ellerinde taş var. Çiçekleri bile tahrip eden bir zihniyetin kurbanı onlar. En masumu budur; bırakın konuşsun. Kadıköy’de Taksim’de bunları biz gördük. Sokaklarda polise karşı silah kullananları gördük. Tehlike onlardadır. Onlara karşı kahraman polisimiz gereğini yapıyor. Ama burada bir kişi bağırdı diye tüm dikkatleri oraya çekmeyelim. Dikkat çekilmesi gereken şey ortaya çıkarılan eserdir. Ağzı olan konuşur, kalemi olan yazar. Bu ülke böyle bir ülke” dedi.

"HAFSA SULTAN İSMİ SEVİNDİRİCİ"

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

“CBÜ hastanesi Tıp Fakültesinin bir an evvel yapılıp açılması çok önemli bir olay. 2 yıl önce de burada bir açılış yaptı. Bu hastane 10 yıl boyunca müteahhitten kaynaklanan sorundan ötürü bitirilmedi. Hasta memnuniyeti çok önemlidir. Biz sürekli buranın tamamlanması için ödenek gönderdik. Ve sonunda nihayet tamamlandı. Üniversitemiz 200 yataklı hastanenin adını Hafsa Sultan olarak belirlemekle önemli bir işi yaptı. Vefakarlığını gösterdi, hastaneye bereket getirdi ve kadir şinaslılığını ortaya koydu. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesinin isminin bu hastanede yaşaması çok önemli. İlk defa bu yıl İstanbul’da Hafsa Sultan Hazretlerinin türbesi ortaya çıkarıldı ve orada bir tören yaptı. Manisa Hafsa Sultan gibi bir değere sahip olduğu için çok şanslıdır” dedi.

Rektör Pakdemirli törenin sonunda CBÜ hastanesinin tamamlanmasına katkı veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a teşekkür plaketi verdi. Hastanenin acil servisine katkı yapan Manisalı İbrahim Türek adına plaketi yeğeni OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek aldı. Üniversite yönetimi hastanenin acil servisinin isminin Dr. İbrahim Türek olarak belirlendiğini açıkladı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de amcası İbrahim Türek’in Manisa’ya gönderdiği mektubu okudu. Konuşmaların ve plaket törenin ardından Hafsa Sultan Hastanesi dahili bilimler binaları ile Fen Edebiyat Fakültesi amfiler ile kafeterya binaları telekonferans yöntemiyle açıldı. Törenin ardından hastane gezildi. Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindekiler hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.