İstiklal Marşı'nın Meclis'te kabul edilmesinin yıl dönümü nedeniyle AK Parti Ankara İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Kocatepe Kültür Merkezi'nde "Akif'ten Asım'a" adlı bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile belediye başkanları ve çok sayıda milletvekili katıldı. Programın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Asım'ın Akif'in idealindeki gençler olduğunu belirterek, "Yani sizlersiniz. Bu davada bu güzelliklerde, memleketimizin bu güzel insanlarının içerisinde, bu medeniyeti yaşatmak isteyen, Türkiye'yi tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak, büyük medeniyetlerin varisi olarak yaşatmak isteyen ahlaklı, inançlı, toprağını seven, memleketinin, milletinin sevdalısı olan gençleri kastediyor Akif. Ona Asım gözüyle bakıyor. Mehmet Akif'in Asım diye önüne koyduğu gençlerle, Tevfik Fikret'in Haluk diyerek önüne koyduğu gençler birbirinden farklıdır. Biz Asım'ın Akif'in elbette ortaya koyduğu, o idealde yaşattığı gençlerimizin ülkemizde yetişmesini, milletimizin hizmetine koşmasını, sadece bu ülkeyi değil bütün insanlığı aydınlatmasını bekliyoruz. Çok şükür bugün gençlerimiz, Mehmet Akif'in bu özlemini geride bırakmayacak ölçüde çok büyük hedeflere varmıştır. Mehmet Akif'in hedefine koyduğu Asım diye bir gençliğin bugün en güzel, billurlaşmış, en güzel şekliyle karşımızdaki örneği Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

"Akif'in arzu ettiği Asım denen gençlik, bugün Suriye'de yaşanan olaylara gözyaşı döken gençliktir" diyen Arınç, şunları kaydetti:

"Suriye'deki mazlum, mağdur kardeşlerimize dualarında yer açan gençliktir. Onları hiçbir zaman unutmayan ve onların mazisini zalimlerin elinden kurtarabilmek için gecesini gündüzüne katan gençliktir. İşte bugünün Başbakanı geçmişten bu yana İmam Hatip Okulu'nda okuması ve mezun olmasının yanında Mehmet Akif Ersoy'un bütün şiirlerini ve ideallerini gönlünde ve gözünde yaşattığı için her mülteci ve ilticanın sembolü olarak görünenlerin içinde bir tanesidir. Ama artık Türkiye, Asım'ın gençlerinin inşallah hem hükümette, hem parlamentoda, hem ilimde, hem siyasette, hem sokakta hem evde bu idealleri yaşatacak ölçüde olduğunu gösteriyor. Biz milliyetçi, maneviyatçı, memleketinin gelişmesini, milletimizin bütünlüğünde gören, değerlerimize sahip çıkan, ortak değerlerimiz yaşatmak için mücadele veren, kendi kültürümüzün, inancımızın en büyük eserleriniz ayağa kaldırmaya çalışan ve çocuklarımızın bir elinde inancını bir elinde de bilgisayarıyla, tabletiyle bütün dünyada en iyi yetişen gençlik olarak arzu ettiğimiz o ölçülere sahip olmasını hep beraber göreceğiz. Bugün Başbakanımızla da ülkemizin pırıl pırıl gençleriyle de çok şükür bu ölçüler içerisinde her zaman Akif'in gözlerinin açık gitmediğine inanacağımız güzel bir gençliğin sahibiyiz. İnançlı gençliğin Türkiye'de bugüne kadar yaşanmış olan bütün olumsuzlukları silip atacağına ve bu ülkede artık güllerin, sümbüllerin yetişeceğine, kötülüklerin son bulacağına, kardeş kavgasının son bulacağına, elele hedefe hep beraber daha güçlü gideceğimize inanıyoruz. Akif hala yaşıyor. Yıllar sonra bile onun ve ideallerinin peşinde gidiyoruz. Gittiğimiz için çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Allah ona rahmet etsin."

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da konuşmasında, yeni kuşağın Mehmet Akif Ersoy'u bir yönüyle yani İstiklal Marşı şairi olarak tanıdığını dile getirerek, "Halbuki o yeni kuşaklar tarafından tanınması gereken farklı özelliklere sahip, zirve bir insandır. İdealist, sanatkar, şair, hatip, devlet adamı, kahraman, alim ve bilge bir düşünce adamıdır. Ama Mehmet Akif'i öne çıkaran ve gençlerimize örnek gösteren en önemli vasfı düşünce ve hareket adamı olmasıdır" dedi.