Bursa'nın Yenişehir ilçesinde açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Boğazköy Barajı'nın 83 milyon liraya mal olması beklenen sulama işinin temeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı. Artık toplu açılışlar yaptıklarını belirten Arınç, "Eskiden 5 kilometrelik iş yapılsa yolun başına ayrı, sonuna ayrı açılış töreni yapılırdı. Ben umumi tuvalet açılışının yapıldığı zamanları bilirim" dedi.

Yenişehir Ovası'ndaki 116 bin 450 dekar araziyi suya kavuşturacak olan Boğazköy Projesi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bize güvendiniz, destek verdiniz, Türkiye'de AK Parti'yi iktidar yaptınız. Yenişehir'e alnımız açık, başımız dik olarak geldik. Verdiğimiz her sözün hesabını veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Yıllardır DSİ'nin yaptığı hizmetlerin açılışını yapmıyoruz. Hep toplu açılışlar yapıyoruz. 10 baraj, 20 gölet, onlarca dev esere hep birlikte açılış yapıyoruz. Bunun tek sebebi var, o da bu hıza yetişmek mümkün değil. Ben 40 yıldır siyasetin içindeyim, eskiden 5 kilometrelik iş yapılsa bir bu baştan, bir diğer baştan açılış yapılırdı. Şimdi katrilyonlarca liralık işlerin içindeyiz, onlarcasının açılışını birlikte yapıyoruz. Ben daha önceki dönemlerde genel tuvalet açılışının yapıldığını bilirim" diye konuştu.

"TARIM HER ZAMAN BİRİNCİ SIRADA OLACAK"

10 yıldır milletin kendilerine sağladığı güveni hak ettiklerini kaydeden Arınç, "3 dönem gelişimiz tesadüfü değildir. Vatandaşımıza hizmet veriyor, onun hizmetkarlığından onur duyuyoruz. Eskiden, 'Para yok' denir, yatırım yapılmazdı. Tarımda büyük destekler veriyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin daha çok kazanması için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık, ulaşım ve sanayide de yatırımlar yapıyoruz. Bursa hızlı trene kavuşuyor. Her şey bitti, bu ay sonu mayıs başında temel atma törenini Yenişehir'de yapacağız.
Tüm bu yatırımları yaparken tarım arazilerinin zarar görmemesi için de çalışıyoruz. Tarım desteklenmeli. Türkiye tarım ülkesidir. Elbette sanayi çok daha önemli ama bu toprakların bereketi bizi tarımda da güçlü olmaya sevk ediyor. AK Parti iktidarları dönemlerinde tarım her zaman desteklenecek ve her zaman birinci sırada olacaktır" ifadelerini kullandı.

"GÖLET İÇİN BAKANLAR KURULU GELİRDİ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, kendi hükümetleri döneminde artık toplu açılışlar yapıldığını ifade ederek, "Geçmişte 40 yılda bitmeyecek bir göletin açılışına bakanlar kurulu gelirdi. Artık o dönemler bitti. Eskiden sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin birçok ilinde su yoktu. Tam 49 şehrin 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak dev projeler yaptık. İzmir susuzdu, Başbakan Erdoğan, 'Bu belediye su getiremeyecek, siz getirin' dedi. Söz verdiğimiz gibi İzmir'e 59 milyon metreküp su götürdük. Farkımız bu" dedi.

"BİZ SÖZÜMÜZÜN ERİYİZ"

Bu yıl 700 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını anlatan Eroğlu, "Nereden nereye. Fidan dikim sayısını 11 kat artırmışız. Bu yıl Bursa'da 'ıhlamur yılı' ilan edelim dedik. 50 bin fidanı vatandaşımıza dağıtıp dikimini yapacağız. Geçen gün Bursa Teknik Üniversitesi'ne ormanlık alandan yer verilmesine yönelik kanun Meclis'ten geçti. Biz sözümüzün eriyiz, söz verdik mi yaparız. Bizim Bursa'ya 8 yılda yaptığımız yatırım, 80 yılda yapılan yatırımdan fazladır. Halep oradaysa arşın burada. Bu sene ile birlikte Bursa'ya yaptığımız yatırımlar 7 milyar lirayı bulacak. İşte hükümet bu, hizmet bu. Bu yıl Bursa'da bakanlığımız için yatırım yılı olacak, fırtına gibi eseceğiz. Bursa'da 32 adet gölet ve modern sulamanın hazırlığına başladık. Yüz günde yapacağız" açıklamasını yaptı.

İKİ BAKANDAN KIYASIYA PAZARLIK

Konuşmaların ardından iki bakan, müteahhit firma yetkilileri ile sulama işinin bir an önce bitirilmesi için sıkı bir pazarlığa girdi. Başbakan Erdoğan'ın vekaletini aldığını ifade eden Arınç, 8 ay sonra bitirilmesi düşünülen Boğazköy Barajı sulamasının 30 Ağustos 2015'te tamamlanması konusunda müteahhitle mutabakata vardı.

Törenin ardından Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, iki bakana kozadan yapılmış Türk bayrağı tablosu hediye etti.