Kayserili işadamı Mustafa Mutlu, öğretmenlik mesleğinin 8. yılında kısa dönem askerlik yaptığını ifade ederek, ''Askerliğim, 1981 yılının Temmuz-Kasım dönemine isabet etti. Tuzla Piyade Okulu 1. Tabur'da vatani görevimi yapmaya başladım. Cumhurbaşkanımız Abdullah Bey ile beraber askerlik dönemini yaşadık. Askerde bölüklerimiz ayrıydı ama aynı birlik içerisindeydik. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile aramızda hemşehrilik açısından bir yakınlık söz konusuydu'' diye konuştu.

Anılarını paylaşan Mutlu, asker Abdullah Gül'ü şu sözlerle anlattı:

''Abdullah Bey, ağır kişiliği, istikrarlı hayat düzeni, bir ağabey görünümüyle kendisinden fikir alınan, soru sorulan bir insandı. Boş zamanlarında kitap okurlardı ve sıkça da satranç oynadıklarını gördüm. Abdullah ağabeyimiz, yıllar sonra memleketimizin başına cumhurbaşkanı olarak geldi. Cumhurbaşkanlığı dönemi hepimizi derinden etkiledi ve kendisiyle gurur duyuyoruz.''

ASKER ARKADAŞLARIYLA AYNI KAREDE

Mutlu, askerlik anılarını anlatırken Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları da paylaştı. Basın yayın organlarında, Cumhurbaşkanı Gül'ün lise yıllarında futbol oynadığının bildirilmesi ve futbolculuk günlerinden kalan bir fotoğrafın yayınlanması üzerine Cumhurbaşkanı Gül ile olan askerlik anılarını kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade eden Mutlu, ''Askerliğimizden 31 yıl sonra, 'Bizde de sakladığımız bir resim vardı' diye bu fotoğrafı buldum. Abdullah Bey fotoğrafta bir lider görünümünde duruyor. Adına eserler yazılan, üniversite kurulan, böyle iftihar ettiğimiz bir büyüğümüzün askerlikle ilgili bilinmeyen yönünün de ortaya çıkmasını istedim. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gibi hakikaten büyük insanların okuduğu Kayseri Lisesi'nde kurulacak müzeye bir hatıra da bizden olsun diye, bu fotoğrafı 31 yıl sonra göstermeyi arzu ettim'' diye konuştu.