Türkiye’nin en büyük Gazeteciler Cemiyetleri’nden biri olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, 2011 yılı Başarılı Gazetecileri ödüllendirdi. Ödül törenine; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve gazeteciler katıldı.
Törende açılışın konuşmasını yapan Cemiyet Başkanı Ergun Ata, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin 4. Büyük Gazeteciler Cemiyetidir. Yerel basının sorunları yaygın medyada da görülmektedir. Medyanın en büyük sorunu ise ekonomik sorunlardır. Maddi sorunlarda diğer sorunları beraberinde getiriyor. Bu noktada mutlaka remi ilan parselinin arttırılması lazım” diye konuştu.
Ata’nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

GÜNEŞ: TARABZONLU OLMATAN GURUR DUYUYOR
Ödül töreninde Jüri Özel Ödülü Hikmet Aksoy’a verilirken ödülü veren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, çarpıcı mesajlar verdi. Güneş, “Trabzon’da doğup büyüdüğüm bu şehrin evladı olmaktan gurur duydum:
Doğruları ön plana çıkarıp, geleceği inşa etmeliyiz. Emeğinizi verin. Haksızlık başarınızı ezmeye çalışanlara müsaade etmeyin. Yarın o gazetelerin başına belki sizler geleceksiniz. Ben neyim varsa onu ortaya koyuyorum” dedi.

BALTA: ANNEM HER MAÇ ÖNCESİ KURAN OKUYOR
Meslekte 20 yılını dolduran Gazetecilerden Habertürk Gazetesi Muhabiri Haluk Ayyıldız’a ödülünü veren Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise, “Trabzon çok güzel bir şehir iyi ki burada doğdum. Geçtiğimiz günlerde Afyon’a gittim. Orada gazeteciler bana soru sormak istedi. Ancak ben stajımı burada yaptım. Kimi zaman övdünüz kimi zaman eleştirdiniz. Bizlerin özgüvenini kazanmada bize çok yardımcı oldunuz.
Annem 82 yaşında. Şuan Ankara’da futbol ile pek ilgilenmez ama Trabzonspor onun için bir başka. Şimdi oğlum babaannesi ile maçları izliyorlar. Ve her maç öncesi babaannesine Kuran okutup dua ettiriyor” dedi.

BASIN TARAF ÇÜNKÜ: İŞİNİ KAYBETME KORKUSU VAR
Meslekte 20. Yılını dolduran TRT’den Kenan Nadi Özbay’a ise ödülünü veren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, dikkat çeken bir konuşma yaptı. Aydın, eleştirisel bir konuşma yaparak, “Şuanda STÖ’lerin bile görevlerini düzgün yaptıklarını düşünmüyorum. STÖ’lerin görevlerini yapma cesareti olmayınca bunu söyleme hissiyatı oluştu. Türkiye yeni bir sürece ve yapılanmaya gidiyor. Gerekli eksikliklerin mutlaka söylenmesi lazım.
Hiçbir dönemde basın bu kadar taraf olmadı. İşimden olurum gibi korkuları var. Birilerinin bunlara mutlaka dur demesi lazım” dedi.
Başbakan Erdoğan’da ‘UEFA’ya 5 yıl gitmesek ne olur” demecinden dolayı eleştirilerde bulunan Aydın, “Başbakan’ın yanlış yolda olduğu mutlaka söylenmesi lazım. Bunu da öncülük edecek olanlar bizim kendi içimizden gelen iktidar partisindeki değerlerin yapması lazım” diye konuştu.

KİMSENİN İŞİNİ KAYBETME KORKUSU YOK
Yine Meslekte 20. Yılını dolduran Taka Gazetesi Yazarı Osman Yazıcı’nın yerine aynı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’a ödülünü veren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aydın’ın eleştirilerine cevap verdi. Gümrükçüoğlu, basının Türkiye’de 4. Kuvvet ve kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Kimsenin taraf olduğuna ben inanmıyorum. Günümüz basını bunun en güzel örneği. Haberin kutsallığı uygarlığın en önemli gereklerinden.. Kimsenin ben işini kaybetme korkusu olmadığını düşünüyorum. Bun önemli örnekleri de Trabzon’da benim hakkımda yapılan haberleri gösterebiliriz” dedi.
Gümrükçüoğlu ve Aydın, törenin sonunu beklemeden programları sıkışık olduğu için salondan ayrıldı.



Ödül alan gazeteci, televizyon ve radyocuların isimleri şu şekilde:

HABER
Tuncay BEKAR – Ermeni Gelin ile Türk Damadın Sınır Tanımayan Aşkı / AA

HABER FOTOĞRAF
Bahadır ÖKTEM – Parkta Dehşet / GÜNEBAKIŞ

SPOR HABERİ
Yahya KARABİNA – Kod Adı Ali / TAKA


SPOR FOTOĞRAFI
Yunus MERMERTAŞ -  Seyyar ambulans / KARADENİZ


SPOR YAZISI
Sezgin SEYDİOĞLU – Trabzon’u Düşünüyorum / TAKA


RÖPORTAJ
Fatma YAVUZ- Trabzonspor Aşkına Bordo Bereliler / EKSPRES
Tuğba Yardımcı MISIR – Silvan’daki Saldırıdan Kurtulan Asker / AA


ARAŞTIRMA – İNCELEME
Özgür ÖZDEMİR – Ümit UZUN – Doğanın Öfkesi / SABAH


RADYO TV PROGRAM
Ahmet Çağlar YILDIRIM – Tv Program / KUZEY TV
Ahsen ÖZAL – Haber Sunum / TRABZON TV
Nagihan DEMİR – Radyo Program / RADYO BORDO MAVİ


TV HABER GÖRÜNTÜ
Fatih TURAN – Hopa Olayları / DHA


KARİKATÜR
Muammer KOTBAŞ – Bu Yıl Hamsi İyi Gidiyor - EKSPRES


SAYFA DÜZENİ
Tuncay ŞÜKÜR / KARADENİZ


BASIN HİZMET ÖDÜLÜ
Medya sektöründe en az 20 yıl çalışmış üyelerimize verilmektedir.


Haluk AYYILDIZ
Kenan Nadi ÖZBAY

Osman YAZICI
Özer ÇAĞLAYAN
Zihni AĞIRMAN


JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Trabzon Basının çınarı, karikatür, haber ve yazılarıyla ülkenin her ilinde yerel medyaya katkı yapan meslektaşımız ve üyemize verildi.
Hikmet AKSOY


Ziyad Nemli Özel Ödülü, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından Nuray Mert’e verileceği açıklanmıştı. Ancak Mert’in ülke gündeminde olay yaratan açıklamalarının ardından Trabzon kamuoyunda tepki oluşmuştu. Mert’te bu tepki üzerine ödülü almaktan vazgeçmiş ve törene katılmayacağını açıklamıştı.