Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, Hekimoğlu ve Dalkıran Boks Spor kulüplerini ziyaret ederek, eski sporcular ile hasret giderdi.

Burada Trabzonlu antrenör ve sporcuları ile bir araya gelen Aykan, “Ne mutlu bize ki, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, marşımızı okutturan ve gelecek nesillerimize örnek olan şampiyonlar yetiştirdik” dedi.

Ziyaret ettiği her yerde sevgiyle karşılanıp, dualarla uğurlanan Aykan için amatör sporların taşıdığı ehemmiyeti bilmeyen yoktur. Trabzon Belediye Başkanlığı döneminde, gelecek nesillerin kurtuluşu olarak görüp, destek verdiği amatör sporlar (Salon sporları) camiasında ki karşılığı da bir hayli fazla. Öyle ki, her bir sporcu kendisine ‘baba’ diye hitap ediyor.

“Sporcularımıza yatırım yapmak, gelecek nesillere yatırım yapmaktır” diyen Aykan, “Bir milletin ahlak değeri, o milletin yükselmesini sağlar.
Bizde yıllarca Trabzon’da amatör sporların (Salon sporlarının) gelişmesi, yavrularımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için mahallelerimize yayılmasına öncülük ettik. Şimdi de, bu çalışmalarımızın baş mimarları olan değerli hocalarımız ile bir araya geldik. Her zaman bu kardeşlerimizin başarıları ile onurlanıp, mutlu olduk. Heyecan ve enerji dolu bu arkadaşlarımız, kendileri gibi yeni şampiyonlar yetiştirerek, amatör ruhu gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Bütün antrenör kardeşlerimizi, Trabzon’umuza sunmuş oldukları hizmetlerinden ötürü şükranlarımı sunarak, alınlarından öpüyorum” ifadelerine yer verdi.

Usta siyasetçinin ziyaretinden duymuş oldukları mutluluğu dile getirerek antrenörler adına bir açıklama yapan Mustafa Şahin ise  Aykan’ın kendileri için çok şey ifade ettiğini belirterek şunları söyledi: “Samimiyetliğin lisanı yoktur. Sn. Aykan bize karşı her zaman yakın ve samimi olmuş bir büyüğümüzdür.  Onun için hangi övgü dolu ifadeleri kullansak azdır, çünkü üzerimizdeki emeği oldukça fazladır. Spor ve sporcuyu seven, ruhundan anlayan, Trabzon gençliğinin ve amatör sporların ‘baba’sı olmuş Sn. Aykan’ı unutabilmemiz mümkün değildir. Hani, bir söz vardır ya; ‘Bazı insanlar olmasını ister, bazıları bekler, bazıları ise oldurur’ diye. Bizim içinde Sn. Aykan, her daim bizlere varlığını ile güç vermiş, spor ve sporcunun dostu olmuş insandır” ifadelerine yer verdi.