Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Türk’de Ömer Şahin’in “Görüş Farkı” programına katıldı, merak edilen sorulara cevap verdi.

Gökçek, kendisinin yerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın aday gösterileceği söylentilerine, “En doğal hakkıdır. Saygı duyarım.Hiçbir şey de diyemem.Olsun başımın üzerinde yeri var” dedikten sonra Babacan’ın adaylık konusunu kendisiyle konuştuğun ve “Böyle bir arzum yok. Adaylık teklifi olsa da kabul etmem” dediğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dördüncü kez istediğini vurgulayan Gökçek, Ali Babacan’ın ismini kendisini istemeyen isimlerin çıkardığını söyledi. Gökçek, siyasi rakiplerinin yanı sıra parti içinden de bu söylentiyi çıkaranlar olduğunu belirtti.

Babacan bana, “Aday olmam” dedi

Babacan’ın çok başarılı bir bakan olduğunu kaydeden Gökçek, şunları söyledi: ”Aday olduğu zaman saygı duyarım. Hiçbirşey de diyemem. Sadece Ali Babacan degil daha başka kişilerde aday olabiliyor. Bu dogal ama Sayın Ali Babacan aday olmayacagını ve defalarca açıkladı. Bir de beni iki türlü arzu etmeyenler var bir içerden bir dışardan. O arzu etmeyenler özellikle en güzel kim yakışır? Nasıl bu iş gider? E , ’Ali yakışır biz Ali'yi söyleyelim‘ diyerek onu söylüyorlar. Ali Bey sağolsun birkaç defa açıkladı. Benimle de konuştu. ‘Böyle bir arzum yok, olsa da kabul etmem‘ diye söyledi. Degerli bir insan yapamayacagından degil ama böyle bir arzusu olmadıgını söyledi. Ama buna ragmen ’illaki Ali Babacan aday olacak’ diyorlar. Olsun başımın üzerinde yeri var. Başkaları da aday olabilir. Kime nasipse bu başka birşey değil.

Mal varlığına ilişkin iftiralar atıldığından yakınan Gökçek, Ömer Şahin’in “Çok zengin misiniz?” sorusuna , ”Benim servet beyanımı ben kaç defa bildirdim. Ben Allah'a hamd olsun geçimimi temin edecek durumdayım. Öyle zenginligim falan yok. Ha ister inan ister inanma. İnanmazsa napıcaksın? Hiç unutmam Keçiören Belediye Başkanlıgı'nı bıraktıgımda Emek mahallesinde ev kiralamaya gittim. Ev kiralamaya gittigimde vatandaş hayret etti. Sen dedi hem Keçiören Belediye Başkanı olacaksın ve ev kiralayacaksın. İnanmadı adam. Ha şimdi ev kiralayacak degilim evim var elhamdülillah o ayrı.” cevabını verdi.

Siyasete ANAP’ta başlayan Melih Gökçek, bir dönem birlikte çalıştığı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğünü savundu. Gökçek, “Benim kanaatim zehirlendiği yönünde. Ama ispat edemiyorum” dedi.

Gökçek, Özal’ı kimlerin zehirlemiş olabileceği sorusuna da, “Özal son zamanda dünya lideri gibi davranıyordu. Yeniden Başbakanlığa dönmeye de kararlıydı. İşte o günün ergenekonu da kesinlikle bunu istemedi. Rahmetli Özal’a suikasti yapanlar aynı güçler" yorumunda bulundu.