Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş zihniyetin ''Atam izindeyiz'' derken izne çıkmış olmayı anladığını belirterek, ''Onlar hep izne çıktılar. Hep tatildeler'' dedi.

Bağış, AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen sahur programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değişen dünyada kendini hissettiren bir ülke haline geldiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin günde 24 saat Kürtçe ve Arapça yayın yapan televizyon kanalları olduğunu belirten Bağış, ''Çok şükür, bugün bu ülkede herkes kendi kültürel kimliğini rahatlıkla yaşayabiliyor'' dedi.

Bağış, Cumhuriyet tarihi boyunca devletin 6 bin 100 kilometre yol yapabildiğini, son 9 yılda bunun üzerine 16 bin 500 kilometre yeni yol ve otoban eklendiğini ifade etti.  

Bakan Bağış, iç hatlarda kesilen uçak bileti sayısının da 8 milyondan 120 milyona çıktığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Eskiden Ankara'dan Siirt'e otobüsle 24 saatte giderdik. Bir seyahatimizde otobüs şoförü tek kaset almış yanına. Küçük Emrah'ın bir kaseti. Gidinceye kadar Küçük Emrah'ın o kasetteki bütün şarkılarını ezberledim. Küçük Emrah'tan daha iyi söyleyebilecek hale geldim. Şimdi bırakın 24 saat otobüsle gitmeyi, uçak 15 dakika rötar yaptığı zaman serzenişte bulunuyoruz. Türkiye nereden nereye gelmiş. İnsanımız nereden nereye gelmiş.''

Bağış, Somali'ye 30 yıl aradan sonra giden ilk yabancı devlet başkanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sudan'da insanlık dışı uygulamalara son verilmesinde Türkiye öncü rolü oynuyor. Haiti'de bir felaket gerçekleşiyor. Yanı başındaki Amerikan Kızılhaçı'ndan önce bizim Kızılayımız oraya varıyor. Arakan'da Müslümanlar'a zulüm ediliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı ve başbakanın eşi oraya gidip yardım paketlerini dağıtıyor. Sadece Müslüman kardeşlerimize mi dağıtıyor, hayır. Budistlere de dağıtıyor. Orada mağdur olan, insanlık dramı yaşayan herkesin yardımına koşmaya çalışıyor. İşte ecdadın bizlere bıraktığı emanete sahip çıkmak böyle bir şey.''

Kendilerine karşı kurulan tüm tuzaklarda milletin limanına sığındıklarını vurgulayan Bağış, Türkiye'nin daha çok kalkınması için, dünyanın dört bir yanında bu ülkeden umut bekleyen, yardım bekleyen insanların ihtiyaçlarına koşabilmeleri için, destek ve dua beklediklerini söyledi.

-Ana muhalefete eleştiri-

Egemen Bağış, ana muhalefet partisinin ''Atatürk'ün vizyonunu yakalayamadığını'' ifade ederek şunları kaydetti:

''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş o zihniyet, 'Atam izindeyiz' derken izne çıkmış olmayı anlıyor. Onlar hep izne çıktılar. Hep tatildeler. Şimdi tutturmuşlar, devlet bizi dinliyor, dinletiliyoruz, bizi dinliyorlar, dinlenme takibi altındayız diye. Cumhuriyet tarihi boyunca çok partili sisteme geçtiğimiz günden bu yana zaten CHP hep dinleniyor.''

Programa, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, AK Parti milletvekilleri Harun Karaca ve Afif Demirkıran ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlar katıldı.