MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 2019'da aday olup olmayacağı ile ilgili "Siz çok ileri görüşlüsünüz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında MHP oylarına yönelik 'Hayır' verildiği iddialarına sert sözlerle yanıt veren Bahçeli, "Bunların savurduğu palavradır. MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi oranda Evet, hangi oranda Hayır dediğini ispatlamayan, alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan" dedi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, 'MHP'li bakan' iddiaları için "MHP'nin koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir" diye konuştu. Bahçeli, 2019'da aday olup olmayacağı sorusuna da "Siz çok ileri görüşlüsünüz" yanıtını verdi.

'MHP'Lİ BAKAN' İDDİALARINA YANIT

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, 'MHP'li bakan' iddialarına yanıt verdi:

"MHP'nin koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir. Bu arkadaşlarımızı basın olarak görevlerini yaparken saygı duruyorum ama biraz da uyarıyorum. Şu anda hükümet görevinin başındadır. Hükümette değişiklik kanaati AK Parti'lilere aittir. Bu onların işidir. MHP güçlü bir partidir. Özgül ağırlığımız çok çok yüksektir. Gün gelir, MHP'ye de tek başına iktidar nasip olur. MHP bir başkalarının eksiğini tamamlamak için yama kurmaya hazır bir parti midir? Kim davet ederse etsin söylediklerim geçerlidir."

('2019'da aday olacak mısınız?' sorusuna) Siz çok ileri görüşlüsünüz.

ERDOĞAN'IN SEYAHATİNDEKİ MHP'Lİ

"Sayın Cumhurbaşkanı yurt dışına giderken partilerden katılmasını arzuladığı milletvekillerini ifade etmektedir. Önümüzdeki hafta içerisinde de öyle olacak. Ben de MHP olarak milletvekillerinin bu tür seyahatlare katılmalarına müsaade ediyorum."