MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

Bunların dağda ovada kullandıkları tek bir dil vardır o da ölümdür. Cezaevlerinde dışarıdan aldıkları talimat ile ölüme yatanlar ana dilde savunma, ana dilde eğitimi dayatmaktadırlar.

Bunlardan ana dilde savunma için çalışma başlatılmıştır. İmralı müzakere odası haline dönüşmüştür. AK Parti ile BDP nasıl bir müzakere halinde iken bunlar açlık grevi olayına girişmiştir.

AK Parti bir yandan açlık grevlerini bitirmek için uğraşırken öte taraftan da blörf yapmak ile suçlamaktadır. Cezaevlerine insani müdahale yapılmalı ve açılmaya çalışılan müzakere zemini yok edilmelidir. Aksi takdirde bu talepler kabul edilirse bunun karşılığını halka anlatamaz. Türkiye teröre teslim edilmemelidir.

Başbakan ise bu karmaşa içinde idam tartışmasını gündeme getiriyor. MHP 2002'de karşı çıkmasına rağmen idam cezası kaldırılmış, Başbakan Erdoğan ise o dönem bu kararı olumlu bulmuştur.

İmralı avukatlığına savunarak idam cezasının kaldırılması için Başbakan Erdoğan şimdi idamın geri gelmesi için uğraşıyorsa yeni bir oyunun oynandığını göstermektedir. 11. yılına giren AK Parti hükümeti MHP'nin tam 11 yıl gerisinden gelmektedir.

Şayet Başbakan Erdoğan idam kararı noktasında samimi ise bu kararı Meclise getirmelidir. MHP ise yıllar önce idam kararının nasıl arkasında durdu ise bugünde gündeme gelen idam kararının sonuna kadar destekçisi olacaktır.