İddiaya göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli güçlü bir muhalif rakiple karşılaşırsa kurultayda aday olmayacak. Bahçeli bu durumda, koltuğu merhum lider Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’e bıraktığını açıklayacak. Bahçeli’nin desteklediği ismin ise Tuğrul Türkeş olduğu ifade ediliyor.

AYDIN VE AKŞENER`E TÜRKEŞ FORMÜLÜ

Milliyetçi Hareket Partisi, 4 Kasımda kongreye hazırlanırken, ortaya atılan bir iddia kulisleri hareketlendirdi. İddiaya göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli güçlü bir muhalif rakiple karşılaşırsa kurultayda aday olmayacak. Kulislerde uzun zamandır İçişleri eski bakanı ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ile yine eski bakanlardan MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın`ın Bahçeli`nin karşısına aday olarak çıkacağı konuşuluyordu. Kulislerde konuşulanlara göre, il ve ilçe kongrelerinde muhalif gurupların ortak hareket etmesi ve son dönemlerde MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın’a yakınlaşmaları ve Meral Akşener`in özellikle teşkilatın gençleri üzerinden adaylık çalışmalarını yürütmesi üzerine Genel Merkez, Bahçeli isminin yıpranmaması için “Türkeş hamlesi`ni” devreye sokma kararı aldı.

BAHÇELİ YENİ YÖNETİM SİNYALİ VERDİ

Bahçeli’nin parti bünyesinde yapılan bir toplantıda, kendisine sorulan “Ülkü Ocakları’na Genel Başkan atayacak mısınız?” sorusuna, “Yeni yönetim karar verecek” yönünde bir yanıt vermesi, “Devlet Bahçeli aday olmayacak mı” sorularını da beraberinde getirdi.

OZAN ARİF: “ADAY DEĞİLİM”

Bu arada Ülkücü ve milliyetçi hareketin sembol ismi Ozan Arif, MHP’nin 4 Kasım’da yapacağı büyük kongrede Genel Başkan adayı olmayacağını açıkladı. Arif, yaptığı açıklamada, tabanın kendisine ısrarla aday olması teklifinde bulunduğunu belirtti. Genel Başkan adayı olmanın, herkesin hakkı olduğunu dile getiren Ozan Arif, “Hakkı da, haddi de bilmek lazım. Kongrede hangi yönetim seçilirse seçilsin, Devlet Bahçeli ve yönetiminden kat kat daha iyi olacağından hiç şüphem yoktur. Yeter ki, ülkücülere tüzük oyunları ile siyasi tuzaklar kurmasınlar, imkan tanısınlar. Kongre salonuna soksunlar. Bozkurtlar en iyisini seçerler” dedi