MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücülerin, çatışma ve kışkırtma ortamına çekilmek istendiğini söyledi.



Bahçeli, dün Esenyurt’ta yaşanan silahlı saldırı sonucu açılışı yarım kalan Seçim İrtibat Bürosu’nun açılış törenine katıldı. Burada partililere itidal çağrısında bulunan Bahçeli, “Esenyurt’ta bu kışkırtmayı yapan ve birlikte yaşama azim ve kararlılığında olan insanlarımızı birbirine düşürecek bir kışkırtma ve bir çatışma ortamına ülkücüleri çekmek istemişlerdir. Şimdi MHP dünden bugüne bu oyunu görüyor, bu oyunu bozmak istiyor” dedi.

“MHP OLARAK BU SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Esenyurt İlçe Seçim İrtibat Bürosu’nun açılış törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada Esenyurtlu vatandaşlara seslendi. Bahçeli, “Çok muhterem Esenyurtlular, aziz dava arkadaşlarımız; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri münasebetiyle Esenyurt’ta MHP’nin seçim iletişim açılış töreni için dün bir araya gelmiştiniz. Ancak bazı kendi kendini bilmez bazı, kendilerini bugün ki siyasi iktidardan destek alarak sağa sola saldıran bir güruh, bu sizin güzel demokratik hakkınızın kullanımı sırasında adice, şerefsizce, alçakça arkanızdan saldırmıştır. Bu saldırı karşısında davamızın çok değerli bir şahsiyeti, İstanbul teşkilatımızın basın işlerinden sorumlu değerli bir dava arkadaşımızın hakkın rahmetine kavuşmuş, 5 ülküdaşımız da yaralanmıştır. MHP olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ancak mücadelemiz devam ediyor” dedi.

“GÜNÜ VAKTİ GELDİĞİNDE KAHREDEN BİR HAYKIRIŞIMIZ OLACAK”

Seçim irtibat bürosunun yapılan silahlı saldırı nedeniyle gecikmeli açıldığını belirten Bahçeli, “Dün açılması gereken seçim bürosunu bugün hakka yürümüş olan dava arkadaşımızı toprağa verdikten sonra yine siz değerli dava arkadaşlarımızla birlikte bugün açmış oluyoruz. Bugün ki açılışımızın hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” temennisinde bulundu.

Saldırı da yaralananları hastanede ziyaret ettiğini ve durumlarının iyi olduğunu belirten Bahçeli, “Bugün şehidimizi toprağa verirken akşam ezanı okunuyordu ve rahmet yağıyordu. İnanıyorum ki inanan insanlar açısından bunun bir manası olsa gerek. Az evvel saldırıya uğramış kardeşlerimizi gördüm. Allah’a şükürler olsun durumları iyi. O bakımdan Esenyurt’taki dava arkadaşlarımıza bu karalı, azimli inançlı davranışlarından dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz dava arkadaşlarım; inşallah bu yüksek haykırışımız hiçbir zaman ülkücü hareketi engelleyen insanlar için kendilerini sevindirecek bir haykırış değil, günü vakti geldiğinde kahreden bir haykırışımız olacak. Yalnız aziz dava arkadaşlarım; sizden biraz sabır istiyorum” diye konuştu.

“OSLO’DAN BUGÜNLERE KADAR GELEN SÜRE İÇERİSİNDE ÖNEMLİ TAVİZLER VERİLMİŞTİR”

AK Parti iktidarının başarısız olduğunu ifade eden Bahçeli, “Değerli dava arkadaşlarım; ülkemiz 11 yıldan bu yana siyasi iktidar tarafından yönetilmektedir. Bu yönetim başarılı olamamıştır, bu yönetim ülkemizin geleceğini aydınlatan icraatlar yapmaktan uzak kalmıştır. Bu yönetim neye hizmet ediyorsa önce ülkeyi 36’ya bölmek sonra bu 36 etnik unsur sözde varmış gibi birbirine düşman etmek ve bin yıllık hukukumuzu, kardeşliğimizi ortadan kaldırabilecek toplumumuzun dokusunu bozacak yanlışlıklarla iktidarına devam etmiştir” dedi.

Demokratik açılım sürecini eleştiren Bahçeli, “Demokratik açılım denen bir zırvayla Türkiye’de insanlarımızı aldatmaya ve Türkiye’nin üzerinde küresel güçlerin oyunlarına yalakalık yapma gibi tarihi bir hatayı da beraber işlemiştir. Türkiye’nin belli bir bölümünü bölmek için gayret gösterirken komşu ülkelerle de büyük bir çatışma ve kargaşanın içerisine girmiş ve PKK’nın hedefi olan bir sonucu elde etmek için ona Oslo’dan bugünlere kadar gelen süre içerisinde önemli tavizler vermiştir” dedi.

“BU ÜLKE BİZİMDİR, BU MİLLET BİZİMDİR, BU DEVLET BİZİMDİR”

Türkiye’nin kargaşa ortamı içerisinde olduğunu ifade eden Bahçeli, “Şimdi ülkemiz bir kargaşanın içerisindedir, şimdi ülkemiz bir kaos yaşamaktadır, şimdi ülkemiz hem ekonomik, hem siyasi yönden bir krizin içerisindedir, şimdi ülkemiz belli bir coğrafyayı bizden almak isteyenlerin bölücü faaliyetlerinin yoğunlaştığı bir eşiktedir. Ve şimdi Türkiye’de önümüzdeki günler için siyasi hayatımızı yeniden şekillendirecek bir seçim içerisine giriyoruz. Bu ülke bizimdir, bu millet bizimdir, bu devlet bizimdir” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’nin kaostan kurtulması ülkücünün görevidir’ diyerek sözlerini sürdüren Bahçeli, “Devletimizin birliğinin korunması ülkücünün görevidir. Milletimizin bir arada birlikte yaşaması da ülkücünün görevidir. Öyleyse ülkücülerin önünü kesmeye çalışanlara görev teslimi yoktur. Onun için Türkiye’nin bugün ki iktidarından kurtuluş yolu bugün bölünmenin eşiğine getirilmiş olan Türkiye’nin bölgesinde güçlü gelecek dönemlerde de lider ülke olma kararlığı MHP’sinin hedefidir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ BİR KARDEŞ KAVGASININ BİR ÇATIŞMANIN İÇERİSİNE SÜRÜKLEMEK İSTİYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “O zaman bu kaos ortamında, bu kriz ortamında, bu kargaşa ortamından bir çatışma ortamı yaratmak suretiyle 11 yıllık kirliliğin pisliğini üstünü örtmek için her türlü oyunu oynuyorlar. Bunların kabahati o kadar büyük ki bir gün benden hesap soracaklar diye korkuyorlar. Hesap sorulacak güne kadar Türkiye’yi bir kardeş kavgasının bir çatışmanın içerisine sürüklemek istiyor. O sebepten zaman zamanda milliyetçilikten bahsediyor, zaman zamanda idam edilmiş cennet mekan ülküdaşlarımızdan bahsediyor, zaman zaman gözyaşları döküyor, nerede sarsılsa nerede yalan söylese mutlaka gözünden yaş akıyor. Ama tüm bunlara rağmen tek bir siyasi hareketten korkuyor. Bu yapılanların hepsiyle baş edebilirim ama hayat boyu ülkücülüğü hayat biçimi kabul etmiş, şehitle beraber olmaya niyetlenmiş bir kadrodan aşırı derecede korkuyor. O sebepten dolayı bu kargaşa ortamında, bu kaos ortamında her türlü devlet imkanlarını koruma, medya denilen Türkiye’ye zehir saçan bu kuruluşları kullanarak ülkücüyü camiayı mutlaka ve mutlaka itibarsızlaştırmak ve ülkede zayıf konuma düşürmek ve yada bir çatışma ortamında yok etmek hırsıyla faaliyetlerine devam ediyorlar. Çünkü bozkurtlar Recep Tayyip Erdoğan’ın ensesinde. Bu, gece gündüz Recep Tayyip Erdoğan’ı korkutuyor. Onun için Oslo’dan bugüne kadar gelen süreçte PKK unsurlarını aklınca kullanmak istiyor ve onları aldatarak, kandırarak bin yıllık kardeşliği zedeleyerek onlara bir çatışma alanı yaratmak istiyor. Bu oyun hepimiz tarafından bilinmeli” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN VARLIĞI İÇİN EN SON SÖZÜ SÖYLEYECEK İNSANLARSINIZ”

Partililerin sabırlı olması telkininde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aziz dava arkadaşlarım; sizler cesursunuz, sizler kararlısınız, sizler Türk milletinin varlığı için en son sözü söyleyecek insanlarsınız. Ama bu en son sözü söyletmek isteyenlere hemen yardımcı olacak şekilde, şimdiden son söz söylemek doğru değildir. O bakımdan sabırlı olacağız, azimli olacağız, kararlı olacağız. Kendi irademizle hangi gün, hangi saat bir araya geldiğinde o zaman en son sözü biz soracağız, kaçan kaçacak” diye konuştu.

Ülkücülerin çatışma ortamına çekilmek istendiğine dikkat çeken Bahçeli, “Esenyurt’ta bu kışkırtmayı yapan ve birlikte yaşama azim ve kararlılığında olan insanlarımızı birbirine düşürecek bir kışkırtma ve bir çatışma ortamına ülkücüleri çekmek istemişlerdir. Şimdi MHP dünden bugüne bu oyunu görüyor, bu oyunu bozmak istiyor. Bu seçimler döneminde de bu oyuna düşmemeye gayret gösteriyor. Öyleyse sokakta olmayacağız aziz ülküdaşlarım, sokaklar karanlık, sokaklar dipsiz, sokaklarda kim kimdir bilinmez. Öyleyse sokak yerine meydanlarda olacağız. İşte 30 Mart’ta gideceğimiz gibi değerlendirerek bugünkü siyasi iktidarı iktidardan uzaklaştırmak gayretinde olacağız” dedi.

“BUNU PKK DENEN ALÇAKLAR DA UNUTMASIN”

Saldırıya uğrayan seçim irtibat bürosunu bizzat kendisi tarafından açılmasının bir cevap niteliği taşıdığına dikkat çeken Bahçeli, “MHP Türkiye’nin milli değerlerinin korunması, milli bekasını korumak için mutlaka ve mutlaka kargaşadan uzak, çatışmadan uzak sokaklarda ama ülke yönetiminden fırsat buldukça, ülke yönetiminden fırsat buldukça uzaklaştırılan bir siyasi hareket olmaktan kendisini kurtarmalıdır. O sebepten dolayı bugün Esenyurt’u beraberce yani MHP genel başkanı tarafından açılmıştır. Bu bir cevaptır. Ve bunu PKK denen alçaklarda unutmasın. Onun için sabırlı olacaksınız, soğukkanlı alacaksınız, Türkiye’yi kamplara ayıranlara, kardeşkanı akıtmak isteyenlere fırsat vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİNİZE KARŞI SAYGILI OLACAKSINIZ, VATANDAŞI KUTLAYACAKSINIZ”

Parti tabanına birlik mesajı veren Bahçeli, “Esenyurt’ta yaşayan her kardeşinizin yanına gideceksiniz. Gel kardeşim çalıştırmak istemedikleri, dağıtmak istedikleri seçim büromuzda çayımızı için sohbetimizi yapalım diyeceksiniz. Esenyurt’ta kim yaşıyorsa, kimi kimseden ayırt etmeden hepsini gönlünü kazanmaya çalışacaksınız” diye seslendi.

Kavga ve çatışma ortamından uzak durun mesajını veren Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı: “Kavgadan ve çatışmadan uzak duracaksınız, kışkırtıcılardan uzak duracaksınız ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı ve bütünlüğü için, geleceği için zaten her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. İşte şimdi de bu fedakarlığınız sandığa doğru gitmek olmalı. Gidin sandığa aklınızda ne varsa sandıkta deneyin. Sağdan soldan tahriklerle bir başka yönlere çekilmeyin. Üç hilali sandığa vurun ki bu Osmanlı tokadı yiyerek, geriye dönerek mehter marşını tersinden yürüyüşünden iktidardan uzaklaşsın. Onun için teşkilat disiplinini unutmayacaksınız. Birbirinize karşı saygılı olacaksınız, vatandaşı kutlayacaksınız. Fakat hiçbir çatışmanın içerisinde bulunmayacaksınız. Çatışmalarla Türkiye’yi karanlığa sürükleyen insanlardan günü saati geldiğinde yargı önünde hesap sorulacağını unutmayacaksınız.”

Bahçeli burada yaptığı açılış ve konuşmasının ardından partililerin tezahüratları eşliğinde Esenyurt’tan ayrıldı.