MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana arasındaki görüşmenin, ''ülke ve bölgede emel ve hesabı olan küresel güçlerin telkin ve tesiri altında organize edildiğini'' iddia etti.
Bahçeli, yazılı açıklamasında, görüşmenin, ''son günlerin en hararetli konu başlıklarından birisi olduğunu'' belirtti.
Erdoğan ve Zana'nın medya üzerinden randevulaştığını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a iletilen görüşme talebinin, ''acilen ve öncelikli ele alınıp olumlu cevap verilmesini son derece manidar bulduklarını'' ifade etti.
Zana üzerinden yeni bir siyaset oluşturulması için düğmeye basıldığını öne süren Bahçeli, ''Kimin tarafından verildiği şaibeli olan bir misyonla hareket etmesine bilerek göz yumulmuştur'' değerlendirmesinde bulundu.
Leyla Zana'nın ''terör örgütüne üye olmak' suçundan hapse mahkum olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan tarafından muhatap görülmesi çok ciddi bir handikap olmuştur'' görüşüne yer verdi.
''Başbakan'ın sözde Kürt sorunu konusundaki ortakçısı ana muhalefet partisi liderini, kurgulanan 'Zana Doktirini' hakkında bilgilendirip bilgilendirmediği de vuzuha ermemiştir'' ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:
''Başbakan Erdoğan ile Zana arasındaki görüşmenin, ülke ve bölgemizde emel ve hesabı olan küresel güçlerin telkin ve tesiri altında organize edildiği gün geçtikçe somutluk kazanmaktadır.
Bu haliyle Zana'nın Başbakan'a karşı dile getirdiği talep listesinin, ne bölücü terör örgütünün ne de İmralı'da bulunduğu belirsiz olan bölücü başının yaklaşımlarından uzak olmadığı şüpheye yer bırakmayacak şekilde meydandadır.
Nitekim Leyla Zana'nın; 'İmralı canisinin ev hapsine alınması, KCK tutuklamalarının son bulması, aslında bitmemiş olan Oslo sürecinin yeniden başlaması, devletin özür dilemesi, anadilde eğitim imkanının sağlanması' konularındaki görüşleriyle terör örgütünün beklentileri arasında aykırılık bulunmamaktadır.''
-''Bire bir örtüşme''-
Devlet Bahçeli, Zana'nın dile getirdiklerinin, Demokratik Toplum Kongresi'nin, geçmişteki sonuç bildirgeleriyle örtüştüğünü iddia etti.
Her gün vatan evlatlarının Hakk'a yürüdüğünü, ''İmralı mahkumunun nerede olduğu şaibesinin kaygı verici bir noktaya geldiğini'' savunan Bahçeli, Erdoğan'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda  Zana ile görüştüğü için eleştirdi. Bahçeli açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Milliyetçi Hareket Partisi Erdoğan-Zana görüşmesini, AKP'nin peşinen benimsediği mağlubiyet psikolojisine hazırlık olarak görmekte ve çok vahim sonuçları beraberinde getireceğine inanmaktadır. Sözde Kürt sorunu bağlamında gerçekleştirilen bu görüşmenin, Zana aracılığıyla PKK'nın yeni ve daha etkili bir siyasal aktör haline getirilmesinde önemli eşiklerden birisi olacağı süreç içinde daha iyi fark edilebilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi bu karanlık resmin hiçbir yerinde olmayacaktır.''