ÖZEL HABER-AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak tarafından NOVOTEL’de düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra Trabzon AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı organizesinde Aydınlıkevler Mahallesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte, Hacı Murat Tosun Camii avlusunda vatandaşlarla buluştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Trabzon’da ki Ayasofya Müzesini, ibadete açılması yönündeki açıklamasıyla ilgili 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar ve Başkan Gümrükçüoğlu net konuştu…
Bakan Bayraktar, “Biz halkımız ne istiyorsa onu sonuna kadar destekleriz. Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili kararı da halkımız verecektir” dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda şunları söyledi: “Allah’ın arzında hiçbir camiye hiçbir zaman ben istemiyorum demem, diyemeyiz de. Milletin inancı ve imanı ne mecrada ise biz de o mecradayız” dedi.
Bayraktar Bayraktar daha sonra, Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve vatandaşlarla birlikte teravih namazını kılmak üzere Hacı Murat Tosun Camiine gitti. Bakan Bayraktar camii girişinde çocuklara 100’er TL harçlık verdi. Yaklaşık 20 çocuğa harçlık verdi.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu’da teravih sonrası halk sohbetine katıldı.
Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki organizasyonu düzenleyen Merkez İlçe Başkan Yardımcısı ve Koordinatörü Hüseyin Öztürk’e de vatandaşlar teşekkür etti.

Kaynak: 61saat.com