Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisini GAP Havaalanında karşılamaya gelenlerle birlikte ilk önce AK Parti il binasını ziyaret etti. Burada parti binasına gelenleri girişte karşılayan Bakan Çelik, bayramlarını kutladı. Partili bir görevli ise gelenlere şeker ve kolonya ikram etti. Ardından Çelik, bir sandalyenin üzerine çıkarak, partililere hitap etti.

Şanlıurfa'yı 2 gündür etkisi altına alan sağanak yağış ve sel nedeniyle Siverek ve Harran'da meydana gelen selden duyduğu üzüntüsünü dile getiren bakan Faruk Çelik, "Bildiğiniz gibi önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili bir altyapı çalışmasını da gelecek ay kentteki yatırımlarımız kapsamında gerçekleştirmiş olacağız. Bir taraftan yeni yatırımlarımızı yapacağız, bir taraftan da Şanlıurfa'da yaptığımız çalışmalarımızı ve eksikliklerimizi değerlendireceğiz" diye konuştu.

ÇAY BAHÇESİNDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Bakan Çelik, AK Parti ziyaretinin ardından cuma namazını Vali Konağı Camisi'nde kıldıktan sonra bu kez Şanlıurfa Valiliği tarafından özel bir çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine geçti.

Valilik bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Milletvekilleri, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Burada bayramlaşmaya gelen konuklarla tek tek tokalaşan bakan Çelik 2 saatte yaklaşık bin kişiyle tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma sırasında zaman zaman vatandaşlar Çelik'in elini öptü.

Burada bayramlaşmaya gelen konuklara hitap eden Çelik, Kurban Bayramı'nın parolasının birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi. Ardından Şanlıurfa'ya yaptığı ve yapacakları hizmetleri anlatan Çelik, daha sonra Suruç ve Akçakale ilçelerine ziyaret edeceğini söyledi.

BAKAN ÇELİK'E SIKI KORUMA

Suruç ilçesini ziyaret eden Faruk Çelik'in için sıkı güvenlik önlemleri alındı. Keskin nişancı ve zırhlı araçlarla korunan Çelik, Suruç öğretmenevinde toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Çelik, Suruç ilçesine bağlı 14 köye 9 milyon lira yatırımla elektrik şebekesinin yenilendiğini anlatıp “Antalya'da sistem nasıl çalışıyorsa, burada elektrik şebekesi yenilenen 14 köyün sistemi de aynı şekilde çalışacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Kur bünyesinde Toplum Yararına Çalışma Programında (TYÇP) kapsamında Suruç ilçesindeki alımlarda şaibe olduğu iddia edilmesi üzerine bir açıklama yapan Çelik, “Halkımızın bu konuda bir kuşkusu olması nedeniyle Suruç ve Ceylanpınar ilçesindeki alımları iptal ettik. Yeniden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında oluşturulacak bir komisyonla yeni alımların yapacağız” diye konuştu.

Bakan Çelik, Suruç ziyaretinin ardından Akçakale ilçesine geçeceği öğrenildi.