Beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Cumur’un Düzköy ilçesindeki mezarını ziyaret eden Bakan Faruk Çelik “Mustafa Cumur hizmet adamıydı. Biz kendisine çok takılırdık.Cömert bir hayırseverdi. Gecesi, gündüzü Trabzon'du. Gecesini ve gündüzünü sizlere ayırdığına bizler şahidiz. İyi ve hayırlı işlerle iştigal ettiğine bizler şahidiz. Ağabey, kardeş ilişkimiz hep iyi oldu. Bu millete hizmet edene cennet müjdeleniyor. Biz milletvekili kardeşimizin, milletimizin hizmetkarı olduğuna şahidiz. İyi bir dost, iyi bir can yoldaşı, iyi bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun” dedi.
Bakan Faruk Çelik, mezar ziyaretine gelirken yolunu vatandaşların kestiğini de hatırlatarak “Buraya gelirken vatandaşlarımız bizi durdurdu ‘sayın bakanım düzköy yolu duble yol calışmaları yavaşladı, Mustafa Cumur bu yolla yattı bu yolla kalktı’ diyerek bizden destek istediler” diye konuştu.
AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise yaptığı konuşmada “Mustafa Cumur bu ülke ve bu ile hizmet etmek için gece gündüz durmadan çalışan bir insandı” ifadelerini kullandı.