Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, yasa dışı telefon dinlemelerine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şimdiye kadar 164 kriptolu telefondan 76'sının dinlendiğini tespit ettiklerini kaydeden Işık, matematiksel olarak değerlendirildiğinde, bu rakamın da üzerinde telefonun dinlendiği sonucuna varabileceklerini kaydetti.

Bu kadar kapsamlı bir dinlemenin ancak TÜBİTAK, TİB, emniyet ve yargıda örgütlenilerek yapılabileceğini anlatan Işık, "Biz bunun için 'paralel örgüt' diyoruz. Böyle bir örgütlenme olmadan, bu telefonları dinleyemezsiniz" dedi.

Yeni kriptolu telefonlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, telefonların yılbaşından önce, kendilerine bildirilecek devlet yöneticilerinin hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Söz konusu telefonların yazılımlarını yapan kişilerin gerekli güvenlik taramasından geçirildiğini ve ve kendilerine clearance (temiz kağıdı) verildiğini anlatan Işık, yazılımın gizlilik içerisinde hazırlandığını, yazılımın hazırlandığı odaya kendisinin bile giremediğini söyledi.

Işık, yeni telefonların hizmete sunulmasının ardından ileri nesil kriptolu telefonlar için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.