MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına 18 Mayıs tarihinde Hollanda'da katıldığı Türk Federasyonu'nun 9. Büyük Kurultayı'ndan bahsederek başladı. "Gururla müşahede ettim ki, Hollanda Türk Federasyonu’nun gayretli çalışmaları, idealist çabaları ve milli kimliğimize sahip çıkan özverisi sürekli mesafe almakta ve ilerlemektedir" diyen Bahçeli, "Sözde Ermeni soykırım iftiralarına karşı bilhassa Fransa’dan sarfettiğimiz sözler ve milli kararlılık mesajları Taşnak zihniyetini ürkütmüş ve kıvrandırmıştır. Demek ki attığımız taş yerini bulmuş ve hedef 12’den vurulmuştur. Bizim Fransa’daki eğilmeyen ve bükülmeyen tavrımız, sözde Ermeni soykırım çetesinin kafasına balyoz gibi inmiştir. Bundan dolayı Belçika Türk Federasyonumuzun kurultayını yapması için kiralamak istediği salona bin bir engel çıkarılmış, şahsımın gelmesini mazeret gösteren soykırım işportacıları itham ve iftira tezgahlarını yanı başımızda açmaya kalkışmışlardır" diye konuştu.

Konuşması sırasında bugün İstanbul’un fethedilişinin 559. yıldönümünü olduğunu da hatırlatan Bahçeli, "Göğsümüz kabararak ve iftiharla kutluyoruz. Yaklaşık 5,5 asır önceki kutlu fetih, yalnızca bir dünya kentinin el değiştirmesi gibi basit bir olay olmayıp, ortaya çıkardığı neticeleri bakımından devrin ve sonraki yüzyılların küresel dengelerini bozarak, Türk milletine yeni bir ufuk açacak stratejik ve muhteşem bir silkiniştir" şeklinde konuştu. "İstanbul’un fethi, Türk milletini muzaffer bir güç yapmak üzere Söğüt’ten yola çıkan 400 çadırlık Türkmen ruhunun 154 yılda ulaştığı muazzam bir başarı ve ileriye dönük hamlesidir" diyen Bahçeli, "1058 yıllık Doğu Roma İmparatorluğu son nefesini böylelikle vermiş, Rumeli Hisarı ile Anadolu Hisarı’nın ayrılığı aynı idealin hilallerle süslenmiş gökyüzünde sona ermiş ve bütünleşme bu şekilde sağlanmıştır. Zafer, çağ açıp çağ kapatan bir insanlık ihtişamı olarak Dünya’ya da efsane bırakmış ve yüzyıllarca silinmeyecek Türk mührü İstanbul’dan cihanın alnına vurulmuştur" diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti hükümetini eleştirerek şunları söyledi:

"Dikkatlerinizi çekmek isterim ki, maalesef AK Parti hükümetinin milli bayram ve özel günlere yönelik şaşı bakışından fetih kutlamaları da nasibini almıştır. Bu kapsamda Belgradkapı'daki tarihi birliğin surlara hücumu ve sancakların surlara dikilmesi ile Fatih'in gemileri karadan yürütmesinin canlandırıldığı törenlerin bu yıl yapılmayacağı anlaşılmıştır. İktidar zihniyeti ne yaparsa yapsın İstanbul’un fethi gönüllerde ilelebet yaşayacak ve ebediyete kadar Türk milletinin onuru ve menkıbesi olmayı sürdürecektir.

İnanıyorum ki, 559 yıl önceki fetih ruhu gün gelecek yeniden dirilecek, Milliyetçi Hareket bu defa da iktidar burçlarına milletimizin himmetiyle Üç Hilali bir kez daha asacaktır. Bu düşüncelerle İstanbul’u bir Türk-İslam kenti yaparak çağı değiştiren, Dünya’ya yeni bir başkent armağan eden, başta büyük hakan Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükran ile anıyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

ULUDERE OLAYI

Bahçeli, kamuoyunda sert tartışmalar neden olan Uludere olayıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Şu talihsizliğe bakınız ki; neredeyse herkes Uludere sözcüsü kesilmiş, Uludere bilirkişiliğine soyunmuş ve Uludere’den rant elde etmenin kurnazlığından medet ummuştur" derken, "Şayet sınırda görülen kalabalık kaçakçı diyerek görmezden gelinseydi ve sonrasında da herhangi bir karakol ya da askeri varlığımıza saldırı düzenlenip analar ağlasaydı; şehitler bayrağa sarılı şekilde baba ocaklarına ateş gibi düşseydi bunun hesabını kim ya da kimler nasıl verebilecekti? Daha önceki karakol baskınlarında gerekli tedbir alınmadığı gerekçesiyle bugünün Uludere havarileri, insan hakları azmanları Türk askerini yine hedef tahtası yapmayacaklar mıydı?" diye sordu.

Bahçeli, Yüksekova'da şehit düşen 24 Mehmetçiği de hatırlatarak, "Sormak isterim ki, Uludere’nin yasını tutanlar, ölenlere methiye düzenler acaba geçtiğimiz yılın 19 Ekim’inde Yüksekova ve Çukurca’da şehit edilen 24 kahraman Mehmetçiği nasıl izah edecekler bu fedakarlık timsali yürekleri nereye koyacaklardır? Uludere’de ölenlerin ailelerine 123 bin lira tazminatı hemen yetiştirenler, şehidin, gazinin hakkını neyle ödeyecekler, yetim yavruların, dul kalan gelinlerin ve gözyaşlarına boğulan elleri öpülesi anaların, babaların yüzüne nasıl bakacaklardır?" şeklinde konuştu.

Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de daha önce Uludere'de ölenler için PKK figüranları dediğini hatırlatarak, "Bakınız bize göre açılım ve yıkım bakanından son derece başarılı performans gösteren mevcut İçişleri Bakanı, Uludere’de ölenler için PKK’nın figüranları diyerek özre gerek olmadığını açıklıkla söylemiştir" dedi.

"Bölücü terörü bırakarak İçişleri Bakanıyla uğraşmak PKK’nın değirmenine su taşımaktan farksızdır" diyen Bahçeli, Uludere konusunda şunları kaydetti:

"Uludere’ye giden AK Partili milletvekillerinin PKK’yla aynı üslubu takınmalarından rahatsız olmayan güruhun, İçişleri Bakanı’nın çıkışından gocunması neye ve kime hizmet ettiklerini açıkça kanıtlamıştır. Samimiyetle söylemek isterim ki söz konusu bakanın çıkışları yüreklere su serpmiş ve takdir toplamıştır. Bizim açımızdan zaman zaman üslup hataları görülse bile, Sayın İçişleri Bakanı görevini beklenen kadar olmasa da iyi niyetle yerine getirmektedir. Kaldı ki, Başbakan Erdoğan’ın dil sürçmeleri, üslup konusunda defalarca pot kıran sicili kimsenin baş edemeyeceği kadar fazladır.Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Uludere’de ölenler için özrün de ötesi bir durum var diyerek kendi üzüntüsünü dile getirmiştir. Unutulmasın ki, özrün ötesi olduğu gibi, ihanetin de ötesi bulunmaktadır. İçişleri Bakanı’nın açıklamalarından sonra, AK Parti’nin bu sınırı geçtiği ve aldığı millet emanetine leke sürdürdüğü ayan beyan netlik kazanmıştır. AK Parti, Uludere’de PKK’nın tuzağına düşmüş ve burada kapana sıkışmıştır. Bunun için Başbakan’ın, sözde uluslararası karalama kampanyalarını gerekçe göstererek işin içinden sıyrılmaya çalışması ve bugün dile getireceği bahanelerle avunacak olması ileri düzeyde abesle iştigaldir."


“CANLI BOMBALAR SEYİR HALİNDE, İBLİSİN YOL ARKADAŞLARI FAAL DURUMDADIR"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 2012 yılının ilk 5 ayında 23 vatan evladının şehit düştüğünü söyleyerek, son olarak Şırnak’ın Besta bölgesinde Teğmen Korhan Kuruçay'ın menfur bir saldırı neticesinde şehit olduğunu hatırlattı. Bahçeli, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yaşanan canlı bomba faciasını da hatırlatarak, "Ahmet Geben isimli polisimiz şehit, birisi polis olmak üzere 18 kardeşimiz de yaralanmıştır" dedi.

Bahçeli, Kayseri'deki terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin Suriye'den geldiğinin tespit edildiğini belirterek, "Şehirlerimiz tehdit, milletimiz risk altındadır. Canlı bombalar seyir halinde, iblisin yol arkadaşları faal durumdadır" dedi.

Bahçeli daha önce de hükümete yönelttiği sorusunu grup toplantısında yineleyerek, "MİT eski müsteşar yardımcısının dile getirdiği, metropollere PKK tarafından yerleştirilen ve vatandaşlarımızı vahşice öldürmeye ayarlı bombalar hangi şehirlerimizdedir? Bu konuda bir tedbir alınmış, failler yakalanmış mıdır?" diye sordu. Başbakan Erdoğan'ın bu sorunun cevabını biran önce vermesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Teröre karşı Türk devleti çaresiz ve çözümsüz değildir. Terörle mücadele ciddiye alınmalı, güvenlik güçlerinin sevk ve idaresi eşgüdüm içinde sağlanmalıdır. Türkiye coğrafyasının ortasına kadar gelerek zehir kusan bölücü militanlara göz açtırılmamalı ve terörle mücadeleyi savsaklayacak her tür kayıtsızlıktan kaçınılmalıdır" diye konuştu.

"İnanıyorum ki, gerekirse canilerin başına Kandil Dağı yıkılır, terör inleri yakılır, bayrak dikilir ve millet iradesi şiddetli bir deprem gibi taş üstünde taş bırakmayana kadar nifakın üstesinden gelir" diyen Bahçeli, "Bunun için AK Parti terörü bitiremeyeceğini, bu işi çözemeyeceğini, üstelik bölücülükle ilgili şaibeli ve şüpheli siyasetini terk etmeyeceğini itiraf ediyorsa emaneti sahibine teslim etmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi bölücü terörün kökünü kazımak ve Türk milletini aradığı huzura kavuşturmak konusunda azimli ve son derece de hazırlıklıdır" şeklinde konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME

MHP Genel Başkanı Bahçeli, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak da, "Memurlarımız hiçbir iktidar döneminde bu kadar zulüm görmemiştir. Hiç bu kadar insanlıklarıyla, haysiyetleriyle oynanmamıştır" derken, memurlara istedikleri zam oranlarının verilmediğini söyledi. Bugün hakem heyetinin memura verilecek olan zam oranını açıklamasının beklendiğini ifade eden Bahçeli, "Memurumuzun yüzde 11,14 oranına ulaşan enflasyon canavarına ezdirilmemesi, beklediği sosyal ve ekonomik imkânların mutlaka ulaştırılması AK Parti’nin siyasi namus ve vefa borcudur" dedi.

Bahçeli, memur zamlarıyla ilgili olarak ayrıca "Yeter ki memura zam verilsin, namı AK Parti’de kalsın. Yeter ki memur rahat olsun, gamı kaybolsun, bunun şeref payesi de hükümete düşsün. Memurlarımızın sesine kulak verilmesini, feryatlarının duyulmasını hararetle istiyor ve tüm gücümle yanlarında olduğunu belirmeyi bir görev addediyorum" diye konuştu.