TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Önceki gün Genel Merkez tarafından İstanbul ve Ankara’da ki seçim çalışmalarında görevlendirilen Balta yeniden Trabzon’un ilçelerinde çalışmalarına dev am ediyor. Şalpazarı ilçesinde Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın Proje Tanıtım Mitingine katılan Balta daha sonra Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci, Vakfıkebir Belediye Başkan dayı Muhammet Balta ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile çeşitli programlara katıldı.

“GEREKEN CEVAP 31 MART GÜNÜ SANDIKTA VERİLECEKTİR”

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, seçimlere çok az bir süre kaldı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon’umuzda çok güzel bir seçim çalışması geçiriyoruz.  Bakanlarımız programlarımıza katıldı. Bizler Trabzon Milletvekilleri olarak her gün farklı farklı yerlerde hemşerilerimizle bir araya geliyoruz.  Esnafımızın, vatandaşlarımızın ve toplumun her kesimi ile bir araya geliyoruz. Bu buluşmalarımızda öncelikle seçimlerin önemine değiniyoruz. Çünkü

31 Mart Mahalli İdareler seçimi klasik bir Belediye Başkanlığı kazanma seçimi değildir. Uluslararası güçlerin en büyük hedefi güçlenen ülkemizin önünü kesmektir. Bu yüzden bu seçimlere beka sorunu olarak bakıyoruz. Niye bu beka meselesi, niye İstikbal mücadelesi? Hatırlayınız 7 Haziran seçimlerini yaşadık.  Seçim akşamında sandıklar açıldıktan sonra gördüler ki AK Parti çoğunluğu kaybetti İsrail’de Avrupa’da havai fişekler atıldı. Amerikalılar PKK’lılar sevindi. İşte bu yüzden beka sorunu diyoruz.

Peki 7 Hazirandan sonra ne değişti ki 3 Kasım’da bizim oylarımız çıktı.  Milletimiz 3 Kasım’da %49’la tekrar Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına güç ve kuvvet verdi.  Daha sonra el ele verdik söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek sadece emelleri bayrak olan al bayrağın altına yaşamak isteyen herkes kardeşimizdir diyerek Cumhur İttifakı’nı oluşturduk. Bizler MHP ile adını Cumhur ittifakı koyduğumuz ittifak ile yolumuza devam ederken bunun karşısında olan partilerin birlikteliği çok manidar. CHP Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP' ile kirli ittifak içerisinde ve bunların seçim ortakları İYİ Parti ve Saadet Partisi. Kandil'deki eli kanlı terör baronları CHP İYİ Parti ittifakına desteklerini açıkça ifade etmekten geri durmuyor. Bu ittifaka ne CHP'ye ne İYİ Parti'ye ne de Saadet Partisi'ne oy veren temiz yürekli vatandaşlarımızın rıza göstermediği de biliyoruz. Bunların hepsini vatandaşlarımız görüyor ve biliyor. Gereken cevabı da 31 Mart günü sandıkta verecektir” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZI REKOR OYLA SEÇECEĞİZ”

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “ Büyük bir uyumla yoluna devam eden Cumhur İttifakına kimlerin karşı çıktığını da incelemek lazım. Bu birlikteliğe PKK karşı çıkıyor.  Desteklediği partinin genel başkanı ne diyor “Doğu ve Güney doğuda biz kazanacağız Batıda ve Ankara’da bizim desteklediğimiz aday kazanacak. Diyor ki Sezai Temelli “bizim desteğimizle kazanacak, dediğimiz olmazsa kayyum gibi olurlar” perde arkasında bir pazarlıkla yollarına devam ediyorlar. Biz açık ve şeffaf bir şekilde düşündüğümüz şey Al bayrağımızdır. Makamlar, Belediye Başkanlığı teferruattır. Karşımızdaki insanları görüyoruz. Derdimiz şu milletimize bunu anlatıp ileride herhangi bir şey olduğu zaman eyvah keşke şunları da anlatsaydık dememek. Allah’ın huzurunda mahcup olmamaktır. Anlatıyoruz, anlatacağız hep beraber anlatacağız. Büyü limanın çok değerli insanlarına seslenmek istiyorum. Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun olduğunda kimlerin sevineceğini düşünün Cumhur ittifakı kazandığında Türk Milleti sevinecek Amerika, İsrail üzülecek. Bu yüzden tüm ilçelerimizde Cumhur İttifakının adaylarını desteklemeliyiz. Büyükşehir’de 25 yılını Türkiye Cumhuriyeti’nde hizmet ederek kaymak görevlerini yapmış, yerel yönetimlerde çalışmış, Bakanlıkta beraber çalıştığım, Van’da Elazığ’da Valilik yapmış olan Murat Zorluoğlu’nu rekor oyla seçeceğiz. Tamamen halkın içerisinden çıkmış Trabzon halkının özelliklerini yansıtan liyakatli bir arkadaşımız.  Yerelde çok değerli kardeşlerim var. Vakfıkebir’de Muhammet Balta, Şalpazarı’nda Refik Kurıkız, Beşikdüzü’nde Harun Demirci, Çarşıbaşı’nda Mümin Nuhoğlu ve Tonya’da Osman Beşel var. Cumhur ittifakının bu bölgedeki tüm adayları çok başarılı ve önemli ve çalışkan isimler. Cumhur İttifakı’na güç verin destek verin. Hep birlikte bölgemizi, şehrimizi ve ülkemizi daha da fazla kalkındırmak için hep birlikte çalışalım. Buradan sizlerin emrinizde olacağımızı 5 yıl boyunca belediye başkanlarımızın hizmetkârı olacağımızın sözünü veriyoruz. El ele 18’de 18 ilçe Büyükşehir ile 19 yakışır diyoruz.”