Başbakan Erdoğan, Trabzon’da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen AK Parti Gençlik Şöleni’ne katılırken dikkat çeken bir ayrıntı göze çarptı. Başbakan Erdoğan, Cuma günü katıldığı AK Parti Trabzon İl Kongresinde Trabzonspor atkısı takarken şike sürecinden hiç bahsetmemesi ise büyük tartışmalara neden olmuştu.
Burada Başbakan Erdoğan’ın boynuna taktığı atkıda mavi zemin üzerine bordo renkte büyük haflerle ‘Oyun Bitti’ yazısıda dikkat çekmiş hatta bunun üzerine bir çok yorum yapılmıştı.
Trabzonspor’un resmi ürün tedarikçisi TS Club tarafından Şanlıurfa’da 5 Mayıs 2010 günü Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor’un 3 – 1 kazandığı Türkiye Kupası finali sonrasında satışa çıkarılan İngilizce ‘Game Over’ sözünün çevirisi olan ‘Oyun Bitti’ yazılı atkıların bazı TS Club’larda satışının devam ettiği ve çok az miktarda kaldığı belirtildi. Taraftarlar, yaptıkları yorumlarda, Başbakan’a ‘Oyun Bitti’ yazılı atkı takılmasının ancak ‘Trabzonluların düşünebileceği ince zeka işi bir davranış’ olduğu konusunda da görüş birliğine vardı. Bir çok taraftar, “O yazı, Fenerbahçe’nin bu ligde yaptığı oyunların bittiği anlamını da taşıyor. Başbakanımızdan bu konuda adaletli davranmasını istiyoruz” görüşünde birleşmişlerdi.



Bugün Hüseyin Avni Aker Stadı’nda düzenlenen ve Trabzon’da dahil Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen AK Partili gençlerin katıldığı Gençlik Şöleninde ise Başbakan Erdoğan, bu kez üzerinde her hangi bir yazı bulunmayan Bordo-Mavi renklerde ki keşan şeklindeki atkıyı takması dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan, yine konuşmasında Trabzonspor’un adını ağzına almazken, şike sürecine de değinmedi.