Başbakan Recep Tayiip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda partisinin 10 ilde aday göstereceği belediye başkan adaylarını açıklıyor

İŞTE AK PARTİ'NİN ADAYLARI

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen.
Bartın Belediye Başkan Adayı Doktor Seyfettin Kalay
Kırşehir Belediye Başkan Adayı Yaşar Bahçeci
Amasya Belediye Başkan adayı Cafer Özdemir
Afyonkarahisar:
 Burhanettin Çoban
Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı:
 Mehmet Özhaseki
Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tahir Akyürek
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Melih Gökçek

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları; Biz öğretmenlerini yılda bir hatırlayan değil öğretmeninin ailenin ferdi olarak gören toplumuz. Öğretmenlerimizi hep baş tacı yaptık. Burada birkaç rakamı özellikle sunmak istiyorum.

11 yıl içinde atamasını yaptığımız öğretmen sayısı 407 bin 469'dur. Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yani yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık. Özlük haklarında da iyileştirmeler yaptık. 2002'de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi.

Şimdi 1 Ocak'tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373. 24 Kasım öğretmenler gününün hayırlı olmasını diliyor öğretmenlerimize selam ve saygılarımızı iletiyorum. Diyarbakır'daki tarihi buluşmanın ardından Türkiye'deki normalleşmeden rahatsız olanlar çeşitli ithamlarla zihinleri bulandırmak için gayretin içine girdiler. Bizim doğuda söylediklerimizi batıda, kuzeyde, güneyde söyleyemeceğimizi söylediler.

Trabzon bizi kucaklayarak samimiyetimiz karşısında muhabbetini dile getirmiştir. Biz çözüm sürecini süpriz politiklarla ilerleten parti, hükümet değiliz. 2001'den itibaren her fırsatta mesele ile ilgili politikalarımızı, yol haritalarımızı paylaştık.  Millet bizim ne yaptığımızı, nasıl samimiyet içinde olduğumuzu biliyor. Kimsenin çıkıp bize bölen parçalayan hakkı da haddi de yoktur.  Bu iftiralar bu ithamlar sadece hakaret değil hezeyandır.

Acziyetin zavallılığın ifadesidir. Biz CHP ve MHP'nin bu ülkeye ektikleri nifak tohumlarını temizlemek girişimi içindeyiz. Onların reddettiklerini biz kabul ediyoruz. Herkes elini vicdanına koysun ve su soruyu kendisini sorsun On yılla rboyunca türküleri, kelimeleri, düşünceleri yok sayarak Türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Türkiye sanal korkularından kaçarak iyi bir şey yapmış olabilir mi? Siz istediğiniz kadar inkar edin var olan siz görmiyorsunuz diye yok olup gitmez.

Siz görmeseniz de inkar etseniz de sorun toplum bünyesinde ilerle bir gün ben burdayım der ve ortaya çıkar. İnkar sorun olarak ortadan kalkmadı. Bizden öncekilerin yaptıkları gibi biz de geçici çözümler bulur, geçiştirebilirdik ama bizim bu ülkeden başka gideceğimiz yer yok. Biz pılımızı pırtımızı toplayıp gideceğimiz yer arayamayız.

Bizim sevdamız hiçbir parti ve grupla paylaşılabilcek gibi değildir. Biz meselenin üzerini örtersek çocuklarımız, torunlarımız bu sorunla yüzleşecek. Biz çeksin onlar da çeksin mi diyeceğiz? Bu sözlerimi farklı yerlere çekmesin çözülsün de ne olursa olsun anlayışında değiliz. Biz birliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza ederek paylaşıyoruz. Bir tarafı tamir ederken diğer tarafı bozmamaya çalışıyoruz. Meseleyi adalet terazisinde tartarak çözüyoruz. Eğer bu milletin başını öne eğdirecek girişim olursa bunun karşısında duracak olan şahsımdır, arkadaşlarımdır, Ak Parti hükümetidir. Kimse bize milliyetçilik, vatanseverlik dersi vermesin bu dersi almak isteyen varsa bizim 11 yılımıza baksın. TC'nin bayrağı, pasaportu , parası bizim iktidarımızda önem kazanmıştır.

Türkiye hakkı destekleyen ülkedir. Haksızlığın karşısında da eğilmeden, bükülmeden durabilen ülkedir.Bizim ay yıldızlı bayrağımızı yeryüzünde kim görürse işte geldiler diyor. İşte yetiştiler diyr. Kardeşlerimiz, dostlarımız bize ulaştılar diyor.Burada turist sayısındaki artışa dikkat ederiz. Bir de yurt dışına çıkan vatandaşlarımız var. Sayı 7 milyona çıkmış durumda. Nüfusumuzun 10'da biri dünyayı geziyor, görüyor. 7 milyon kişi Türkiye'nin nasıl değiştiğini bizzat yaşıyor. Ana muhalefet partisi yurt dışına gittiğinde ülkesini eleştirip alay konusu oluyor.

Yavru muhalfet ise yurt dışına çıkmıyor. balkanlara gitseler. Orta Doğu'nun sokaklarında dolaşsalar ülkelerini daha iyi tanıyacaklar. Bunlar bırakın Edirne'yi Kars'ı Sivas'ın ötesine geçemiyorlar. Bizimüzerimizde bölücü yaftası durmaz . Bizi Hakkari'ye gidip Türk bayrağını sallayamayacak dipğeri Van'a gidip geçmiş olsun diyemeyecek. Bunlar bu. MHP Van depreminde Van'a gidemiyor. Sevsiler sizin gibi muhalefeti. milliyetçilik

Diyarbakır'!da da Trabzon'da da yüzbinlerin gönlünü kazanabilmek her yerde gönül dili ile konuşmaktır.  Milletimiz bizi iyi anlıyor. Milletimiz ne yaptığımızı görüyor. Attığımız her adımın milletin, ülkenin lehine nolduğunu adımların samimi adım olduğunu milletimiz takip ediyor. Matematik hesapları bir kenarda durdun biz milletimizle hesapları aşan iletişim şekli inşa ettik. Gönül diliyle milletimizle konuşuyor iyi anlaşıyoruz. Diyarbaklır'daki çoşku bunun ispatıdır. Unutmayın tuzakların üzerinde tuzak vardır, hesapların üzerinde hesap vardır. Biz Bismillah diyerek başladık inşallah başladığımız her işte de hayırlı neticelere ulaşacağız.