Eskişehir'de partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Eylül’de Ankara’daki büyük kongrede 4. ve son kez genel başkanlığına aday olacağını belirtti. Erdoğan, “Biz 12 Haziran milletvekili seçimlerinde 3. dönem ve son kez milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek, ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül’de Ankara’daki büyük kongrede bu düzenlemelerde inşallah yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün gereği olarak 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağız.

Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki, her yaşta en iyileri kendisinin yapacağı yanılgısına kapıldılar. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki, her şeyin en iyisin bildiklerini sandılar.

Bu ülkeye öyle yöneticiler geldi ki, oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Bu anlayışı elimizin tersiyle ittik ve itiyoruz. Bu ülkenin birikimli ve tecrübeli yetenekli inançlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere, imkan bekleyenlere fırsat vereceğiz. Bu partiyi ve hareketi tanımayanlar, ellerini ovuşturarak fitne ve nifak çıkmasını, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben yüreğimle inanıyorum ki, bu partide davada bu harekette teşkilatta asla ve asla bu tartışmalar yaşanmayacak.

Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Fal bakanların niyet okuyanların, tasarım yapanların hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak" dedi.