Tuncer Kurnaz memleketi Aksaray’da 17 yıl avukatlık yaptı. Avukatlık mesleğine başladığı gün, noter olmak için başvuruda bulunan Kurnaz, yıllar boyunca sıranın kendisine gelmesini bekledi. Aksaray’da uzun yıllar siyaset yapan Kurnaz, 12 Haziran 2011 milletvekilliği genel seçimlerinden önce AK Parti Aksaray İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak, partisinden milletvekili aday adayı oldu.

ERDOĞAN 2. SIRAYA KOYDU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray’da 26 aday adayı arasından Avukat Kurnaz’ı 2.sıradan milletvekili adayı gösterdi. Aksaray’da çok güçlü olan AK Parti’den 2. sıra milletvekili adayı olanın seçileceği kesindi.

ÇEKİLMESE SEÇİLECEKTİ

Geçici milletvekilliği aday listelerinin açıklandığı sırada Tuncer Kurnaz, yıllardır beklediği haberi aldı: Noter olma sırası kendisine gelmişti. Noterlerin siyaset yasağı bulunduğu için Kurnaz, ya milletvekilliğini ya da noterliği tercih etmek zorundaydı. Kurnaz tercihini noterlikten yana kullandı, adaylıktan çekilerek atandığı Yomra’da noter olarak göreve başladı. AK Parti 12 Haziran seçimlerinde Aksaray’da 4 milletvekilinin tamamını kazandı. Kurnazın yerine yedek listeden gelen isim milletvekili oldu.

VEKİL OLSAM GEÇİM SIKINTISI ÇEKERDİM

Yomra’da Kurnaz’ın hikâyesini öğrenenler şaşırıp kalıyor. Kurnaz ise neden milletvekilliğini değil de noterliği tercih ettiğini şöyle açıklıyor: “Yıllarca avukatlık yaptım. Avukatlık beni çok bunalttı. İcraya gidiyorduk, insanlar kalp krizi geçirip ölüyordu. Noter olmak için 17 yıl beklemiştim. Şimdi yeni bir avukat noter olmak için başvuruda bulunsa sıra ancak 30 yıl sonra ona gelir. 4 yıl milletvekilliği yapsam sonunda yine avukatlığa dönecektim. Avukatlığa dönmek istemiyordum. O meslek beni çok bunalttı. Bugün Türkiye’de hâkimler, savcılar, kaymakamlar noter olabilmek için sıra bekliyor. Milletvekili 10 bin TL maaş alıyor. Bu para milletvekilinin giderlerini bile karşılamaya yetmez. Geçim sıkıntısı da çekmek istemedim. Noterliği tercih ettim ve Yomra’da göreve başladım.”

İLKHABER / AVNİ ÖZASLAN