İnternet Andıcı soruşturması kapsamında Cumhuriyet tarihinde ilk kez eski bir Genelkurmay Başkanın sivil mahkemece tutuklanmasına tepkiler giderek artıyor. Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanan Başbuğ ile ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen İşçi Partisi Trabzon İl Başkanı Sabri Dilber, “son 4 yıldır sürdürülmekte olan düzmece iddialarla içi doldurulmaya çalışılan ucu açık operasyonlar hız kesmeden devam etmektedir. Engenekon, Balyoz, ıslak imza, kuru imza diye adlarını karıştırabileceğimiz biçimde dizilen ve her birinin uyduruk iddialarının ayyuka çıktığı bir drönemde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması oldukça düşündürücüdür” dedi.



İHTİYACI MI VARDIR?
“Yedi yüz bin kişilik bir ordusu olan komutanın ayrıca örgüt kurmaya ihtiyacı mı vardır?” şeklinde sorularla sözlerine devam eden Dilber, “Burada TSK’yı yıkıcı örgüt olarak gören bir anlayış söz konusudur. TSK’yı yok etme stratejisi de 2007’lerde açığa çıkmıştır. O tarihlerde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bizzat açıklamıştır: “Bu operasyonlar TSK’ya yapılmaktadır. İşçi Partisine yapılmaktadır. Yapıcaktır da. Çünkü direnmenin merkezinde İşçi Partisi ve TSK bulunmaktadır” diye konuştu.

DEMOKRASİCİLİK OYNUYORLAR
Dilber sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ülkemiz hızla bölünmeye götürülmektedir. Çok iyi bilinmektedirler ki TSK’yı bitirmeden bölünme gerçekleşmeyecektir. Bu bilinçle sözüm ona iddiaları mehuttap alıp irdelemeye kalkışmak en hafif değimiyle aymazlıktır, zaman kaybıdır, kısır polemiktir. Bütün bunları reddediyoruz. Demokrasicilik oynamayı reddediyoruz”