Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladığı belirtildi.

Mesajında, bağımsız ve tarafsız basının varlığının, toplumun bilinçlenmesinin, demokrasinin gelişmesinin ve kökleşmesinin en önemli koşullarından biri olduğunu ifade eden Gül, “Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Üstlendiği bu çok önemli görev, basının sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini gerektirmektedir. Sansürün kaldırılması, Türk basınının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. Basınımız, bugün teknolojik yenilikleri yakından takip ederek gelişimini sürdürmekte, sanal ortamda da kamuoyunun beklentilerini karşılayacak düzeyde hizmetleriyle etkinliğini artırmaktadır. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusu özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülüklerdir”

Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basınımızın üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getireceğine inandığını kaydeden Gül, şunları söyledi: “Basınımız, ülkemizin ilerlemesi, standartların her alanda yükselmesi ve hedeflerimize ulaşılmasına katkılarını gelecekte de sürdürecektir. Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde, Türk basınına çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."