Ankara'da trafik rahatlayacak.  Müjdeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verdi. İnönü Bulvarı'ndaki yol, 2 şeritli olarak 1-2 gün içinde trafiğe açılacak.

Ankara'da metro çalışmaları aralıksız sürüyor. Özellikle Kızılay-Çayyolu metrosu trafik açısından önemli. Zira bu hattaki çalışmalar sebebiyle İnönü Bulvarı trafiğe kapatılmıştı. Çalışmalar sırasında meydana gelen göçük de takvimi bir süre uzatmıştı.

Metro çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Burası Kızılay'dan ve Ankara'nın merkezinden trafiğin en fazla dağıtıldığı bir bölge. Dolayısıyla buranın kapalı olması Ankara trafiğini ciddi anlamda diğer koridorlarda yük oluşturuyor" dedi.

Yıldırım, Ankaralıların beklediği haberi de burada verdi. İnönü Bulvarı 1-2 gün içinde trafiğe açılıyor.

Yıldırım, bu konuda, "Hemen hemen açılışa hazır ama bir takım trafik emniyetine yönelik çalışmaları yeterli bulmadım. O yüzden 'bir gün daha çalışın önemi yok' dedik" şeklinde konuştu.

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 2013 Ekim'inde Açılacak

2 hafta içerisinde de yol tamamiyle hizmete girecek.

Bakan Yıldırım, Kızılay-Çayyolu metro hattının son durumuyla ilgili de bilgi verdi. Yıldırım, "Çalışmalar planladığımız gibi gidiyor. Olağanüstü bir çalışma içerisindeyiz. Birkaç ay içerisinde artık yer üzerindeki çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Hattın 2013 yılının Ekim ayında açılması planlanıyor.