Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Sabih Kayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Esendere Sınır Kapısı'nda Türk bayrağının indirildiği yönündeki açıklamasına ilişkin, ''Esendere'de Türk bayrağının gönderden indirilmesi asla olmadı, olmayacak da'' dedi.

YÜTSO Başkanı Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, ''Esendere Sınır Kapısı'nda bayrak 3 gün süreyle indirildi'' sözlerini talihsizlik olarak yorumladı.

Kılıçdaroğlu'nun, bu söylemi ile kendisini bölge halkının gözünde tamamen bitirdiğini öne süren Kayhan, Esendere Sınır Kapısı'nda iddia edildiği gibi bir olay yaşanmadığını söyledi.

Kayhan, Kılıçdaroğlu'nun ne söylemesi gerektiğini çok iyi tartıp ondan sonra konuşması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

''Ama Sayın Kılıçdaroğlu bu son zamanlarda Esendere'yi adeta diline dolamış. Her platformda Esendere'den söz etmekte. Daha önce Rize'de yaptığı bir açıklamada kaçak çayların tamamının Esendere'den Türkiye getirildiğini belirtmişti. Tabi bunlar Kılıçdaroğlu'na yakışmayan şeyler. Kılıçdaroğlu'nun bu bilgileri nereden ve nasıl aldığını merak ediyoruz. Ama eminim ki bu bilgileri bölgede yaşayan insanlardan almıyordur. Çünkü Kılıçdaroğlu, bu bilgiyi eğer bölgedeki insanlardan,bölgeyi bilen insanlardan alsaydı, böyle bir talihsiz açıklama yapmazdı. Bunun yanında yine birkaç gün önce Esendere'de 3 gün Türk bayrağının gönderden indirilip yerine başka bayrakların asıldığını ima eden açıklamaları oldu. Bu gerçekten Kılıçdaroğlu'nu bizim gözümüzde bitirmiştir. Esendere'de Türk bayrağının gönderden indirilmesi asla olmadı, olmayacak da.''

Esendere gümrüğünün hemen yanında, 50 metre ilerisinde bir jandarma karakolu, bir kilometre ötesinde piyade taburu olduğuna dikkati çeken  Kayhan, ''Bunun yanında onlarca polisi, muhafaza ve gümrük memurları var. Kılıçdaroğlu bu iddiasını neye dayandırarak söylemiş. Gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz'' diye konuştu.

-Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingi-

Kılıçdaroğlu'nun, seçim döneminde Hakkari'de yaptığı mitinge de değinen Kayhan, şöyle devam etti:

''Mitingde Türk bayraklarının olmayışını, Başbakan'ın propaganda olarak kullanması, Kılıçdaroğlu'nu karşı propaganda arayışına itmiştir. Kılıçdaroğlu, Hakkari'de yaptığı 'bayraksız miting' söyleminin altında ezildi ve hükümeti zora düşürmek için böyle bir şey söyledi. Kılıçdaroğlu, bu tür beyanatlar vereceğine, Esendere'yi daha fazla nasıl kalkındırabileceğine, ticareti nasıl daha iyi hale getirebileceğine kafa yorsaydı daha iyi olurdu.''