BDP, bir gazetede, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve AK Parti grubuyla yaptıkları temaslara dair yorumlar yer aldığını hatırlatarak, “Tüm görüşmeler partimizin ve Eş Genel Başkanlarımızın bilgisi dahilinde, bizim randevu talebimiz üzerine gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.

BDP’den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan haberde, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve AK Parti grubuyla yaptıkları temaslara dair birtakım yorumların yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmelerin “ülkede gerilimin giderek tırmanması, çatışmaların artarak devam etmesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gerekirse Oslo görüşmelerine yeniden dönülür’ sözleri, Ortadoğu’daki gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaşması ve Türkiye’nin Suriye’yle savaşın eşiğine gelmesi” gibi gelişmeleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Tüm görüşmelerin, partinin ve Eş Genel Başkanların bilgisi dahilinde ve BDP’nin randevu talepleri üzerine yapıldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Yapılan görüşmelerde devletin, hükümetin tutumunu, politikalarını, yaklaşımını anlamaya çalıştık. Partimizin, hem Ortadoğu ve Suriye konusundaki görüşlerini, hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin politikalarını bu görüşmelerde dile getirdik. Görüşmelerin sonucunda kamuoyuyla paylaşılabilecek yeni bir durum söz konusu olmadığı için yapılan temasların kamuoyuna duyurulması ihtiyacı görülmemiştir.”