BDP'li Özdal Üçer'in, cezaevindeki açlık grevlerine destek amacıyla kentte kurulan çadırda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın bir grup toplantısında açlık greviyle ilgili olarak BDP'yi eleştirip, Kürt vatandaşlara yapyıüı çağrıdan rahatsız olan BDP'li Üçer, Erdoğan'a bakın neler söylüyor:

"Kuzu kebaplarından bahsediyor. Yani açlık grevi ile ilgili bir açıklama yapması gereken bir Başbakan, grup toplantısında o kadar ciddiyetsiz, o kadar terbiyesiz, o kadar haysiyetsiz bir açıklama yapıyor ki, sen de gelsen biz sana da kuzu kavurma vereceğiz. Bunu tartışmak, bunu düşünmek gerekirken Erdoğan kalkmış saçmalıyor. Erdoğan'ın haddine değildir bizim değerlerimizi tartışmak. Analara mesaj gönderiyor, çocuklarınıza sahip olun diye. Ey Erdoğan, ey akılsız adam! O insanlar çocuk değiller. Eğer onların ayağındaki akıl senin kafanda olmuş olsaydı sen daha neler yapardın kim bilir? Değil başbakan olmak Erdoğan gibileri ancak kaplumbağaların yürüdüğü yollarda yürür. Halkı eylemi kırmaya davet ediyor. Annelerine eylemi kırın diyor. Mazlum Tekdağ'ı kandırmışlar diyor. Ya böyle ahmakça bir şey olur mu?