'ü çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen terörist Murat Filiz'in, 7 yıl önceki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; bombacı teröristin, iki BDP'li milletvekili ve kapatılan DTP'nin eski genel başkanı ile yanyana olduğu göze çarpıyor...

BDP'li milletvekillerinin Şemdinli'de teröristlerle sarmaş dolaş bu görüntüleri hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Kamuoyunun büyük tepkisini çeken BDP'li vekillerinin bu görüntülere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da sert tepki gösterdi.

Başbakan, "Terörün çok açık, net, her yerde müdafaasını yapan ve teröre bulaşanlar bu noktada var ama o günkü 9 milletvekilinin o gösterdiği tablo yenilir yutulur bir tablo değildir. Biz böyle bir milletvekili tanımıyoruz. Ben o 9 milletvekiline, vatandaşım, milletim bunları şu veya bu saikle, ama tehdit altında, ama tacizle parlamentoya gönderdikleri için kabullenmek zorunda kalıyoruz. Yoksa bunlara, bunlar milletimin gönderdiği vekillerdir diye şahsen ben bakamam'' demişti.

Benzer Görüntüler

Ancak bu görüntüler BDP'li vekillerin teröristlerle yan yana olduğu ilk görüntüler değil... Daha önce Gülten Kışanak'ın Kandil'deki, Sebahat Tuncel'in de molotoflu saldırılar gerçekleştiren teröristlerle fotoğrafları yayınlanmıştı.

Bu kez, Gaziantep'teki kanlı saldırının faili, terörist Murat Filiz'in, BDP'lilerle yakın ilişkisini gösteren kareler ortaya çıktı.

2005'teki Mitingten Çarpıcı Kare

Tarih 13 Kasım 2005... Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi, Diyarbakır'da bir miting düzenliyor.

Miting alanına giriş sırasında bazı gruplar polisle tartışıyor.  Polis, yasadışı bazı malzemelerin alana sokulmasına izin vermiyor. Polis kamerası, yaşanan tartışmayı an be an kaydediyor.

Bombacıyla Aynı Karedeler

Görüntülerde 7 yıl önce başka görevler yürüten bugünün BDP'lisi bazı isimler göze çarpıyor.  BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Nursel Aydoğan'ın yanısıra DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş da orada.

Görüntülerde BDP'lilerle birlikte ön saflarda görülen bir kişi dikkati çekiyor. O kişi, Gaziantep'te 10 kişiyi katleden, bombalı eylemi düzenleyen terörist Murat Filiz'den başkası değil.

Polis kamerasının kaydettiği bu görüntüler 7 yıl önce çekildi. Bombacı teröristin o günlerde DTP içinde aktif bir konumda olduğu ortada.

Murat Filiz'in kameraya zafer işareti yapmaktan çekinmediği de görülüyor. Mitingden sadece 4 ay sonra Murat Filiz terör örgütü üyesi olmak suçuyla tutuklandı. Bombacı teröristin, serbest bırakıldıktan sonra yine terör örgütüne katıldığı belirtiliyor.

Terör örgütünün kamplarında bomba eğitimi alan terörist Murat Filiz'in Gaziantep'teki kanlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.