Bekir Coşkun: "Büyük Devlet Şeyi... 'Adamı' diyeceğim ya... Dilim varmıyor..."

“Büyük devlet adamlığı” bu kadar... Büyük mü, küçük mü?.. Artık siz bilirsiniz...

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun, bugünkü köşe yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakarete varan sözler sarf etti. Başbakan Erdoğan'ın "Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız?" sözlerini eleştiren Coşkun, "Adam diyeceğim ama dilim varmıyor" dedi.

Coşkun'un, Başbakan'a yönelik ağır ifadesi, geçtiğimiz aylarda tepki toplayan bir yazısını daha hatırlattı. Cumhuriyet yazarı, "Paşa" adlı yazısıyla Genelkurmay başkanı Necdet Özel'e de dolaylı yoldan hakaret etmişti.

Hükümete karşı sert yazılarıyla dikkat çeken Coşkun, bugünkü yazısında Başbakan'ın "İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?" cümlesini eleştirdi. Eleştirinin dozunu ayarlamakta zorlanan Coşkun, "Adam demeye dilim varmıyor" cümlesinin yanısıra analizinde, “Büyük devlet adamlığı” bu kadar... Büyük mü, küçük mü?.. Artık siz bilirsiniz..." ifadelerine de yer verdi.