Trabzon’daki bazı yerel marketler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek üç kararın uygulanması noktasında karar almıştı.  Alınan kararda şu ifadelere yer verilmişti: “Hafta içi çalışma saatleri sabah serbest,  akşam 21.00 olarak uygulanacaktır. Pazar günleri marketlerin kapanması için Belediyemizin karar alması beklenecektir. Müşteri servisleri 15 Eylül 2012 tarihinden itibaren kaldırılacaktır”

Trabzon’da Pazar günleri marketlerin kapanmasını isteyen ve Yerel Marketler protokolü ve taahhütnamesine imza koyan marketler ise şunlar:  
Kiler Market, Akgıda, İsmar, Beymar, İsaoğlu Market, Asya Gıda, İpa Trabzon, Aymar., Bizmar Gıda, Tansa, Denge market.


Marketlerin istediği düzenleme bugün Trabzon Belediye Meclisinde gündeme geldi. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığında toplanan Belediye meclisinde görüşülen konu oy birliği ile reddedildi.
Mecliste marketlerin pazar günü açılması hususunun Belediyenin yetkisinde olmadığı ifade edilirken konunun Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisinde olduğu kaydedildi.


Öte yandan Marketler aynı noktada aldıkları servis araçları kaldıralacak hususuna da kendileri uymamış ve alınan bu kararda hayata geçirilememişti.