Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili önemli olan gerekli soruşturmanın tamamlanmasıdır. Bu konuda yapılan çalışmaları hepimizin önemsemesi gerekti. Kılıçdaroğlu’nun patlamanın sabotoj olduğu iddialarıyla ilgili açıklamalarını duyunca doğru olabilir mi diye ben de irkildim. Sayın Kılıçdaroğlu ben öyle bir şey söylemedim diyorsa bunu açıkça ifade etmesi gerekir. Bu doğru ise bizim konuyu Kılıçdaroğlu’na sorup elindeki bilgi ve belgeleri istememiz gerekir.  CHP lideri bu konu hakkında sözünün arkasında durması gerekir.  Kensidise çağrıda bulunuyorum “ Yüzde 99 sabotaj" dediyse şu anda itibaren bunun doğruluğunu açıklamalıdır. Bu taça atılacak bir konu değildir.

Arınç, Afyon Valisi'nin Genelkurmay Başkanına'na hediyesi ve kamuoyunda meydana gelen tartışmayla ilgili de Vali'nin davranışını özensiz bulduğunu söyledi.

Arınç, "Kamuoyundaki eleştirilere katılıyorum. Sayın Vali'yi de tanıyorum. Başarılıdır, çalışkandır. Ama davranışı alaturka bir davranıştır. İnsanların ağıtları ve feryatları göğe yükselmişken, o atmosferde bu gerekli miydi. Hayır gerekli değildi. Madem bu hediyeleşmeyi teammül olduğu için yaptınız. Bunu niye web sitesinden yayınlarsanız. Bu düşünülememiş bir hareket. Sayın Vali özensiz davranmıştır" dedi.