AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Karahan Uslu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesi üzerine açıklanan makam araçlarına tahsisli yakıt harcamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karahan şunları söyledi:
"Yakıt tüketimi konusunda ilk sırada olmam, bizim ne kadar çok çalıştığımızın açık bir göstergesidir. Ankara’dan Şanlıurfa’ya gidiş- dönüş mesafesi 1618 kilometredir. Coğrafi bakımından Türkiye’nin 7’ci büyük şehri olan Şanlıurfa’ya sık sık seyahat etmek zorunda kalıyorum. Burada şehrime hizmet etmek için ilçelere de gidiyorum. Halkımızın sesi, sözü olmayı ve bunların sorunlarını yerinde görmek için sürekli yollardayım. Buna bir örnek verirsek, Şanlıurfa’dan bir Ceylanpınar’a gittiğimizde 140 kilometre yol gitmek zorunda kalıyorsunuz. Buna dönüşü de ekerseniz, bir Ceylanpınar’a gidiş- dönüş mesafesi 280 kilometredir."

Şanlıurfalı seçmenleriyle iç içe olması gerektiğini ifade eden Ak Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, yakıt harcamasıyla ilgili olarak soru önergesi veren CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal’ı da eleştirerek, "Fildişi kulelerden bakıp, parmak sallayarak millete siyaset yapılmaz" diye konuştu.

URFA HESABI TUTMADI

TBMM’de komisyon başkanlarının makam araçlarına ait benzin harcamaları şaşırtmıştı. Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanı AKP’li Zeynep Armağan Uslu, ayda 11 depo benzin kullandı. Uslu’nun makam aracının bir yıllık yakıt harcaması, 30 bin 887 lira oldu. Bu durumda Uslu’nun ayda en az 8 bin, yılda da yaklaşık 100 bin kilometre yol katetmesi gerekiyor.

Ancak Uslu her hafta Urfa’ya gitmiş olsa bile 100 bin kilometrelik hesap tutmuyor. Uslu’nun TBMM çalışmaları dolayısıyla yılda 52 kez Urfa’ya gidip gelmesi de mümkün bulunmuyor.