AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin Trabzon’un futbol ile yakaladığı büyük ivmeyi diğer spor dallarıyla taçlandırabileceğini ifade etti.

 Şanlı tarihinde tüm imkansızlıklara rağmen sayısız başarılar elde eden Trabzonspor sayesinde Türkiye ve tüm dünyada Trabzon’un büyük bir değer ve marka haline geldiğini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Müminhan Bilgin, ‘Bende Trabzonspor aşığı bir Trabzonluyum. Yöneticilik yapma şansını yakaladığım takımımıza, Trabzon dışında çalıştığım her mecrada destek oldum,  katkı sağlamaya çalıştım.

Ankara’da Eskrim Federasyonu başkanlığım döneminde önemli tecrübeler edindik.

Gerek Türkiye’nin her coğrafyasında gerekse de uluslararası arenada büyük başarılara imza atmanın yanında sportif ilişkiler anlamında önemli bağlar kurduk. Bu manada edindiğimiz kazanımlarımızı şehrimize elimizden geldiğince yansıttık ve istiyoruz ki daha büyük organizasyonlar ile daha iyi yansıtalım.

SADECE FUTBOL DEĞİL HER BRANŞTAN OLMALI 

Şehrimizin artık futbolun dışında diğer spor dallarına da eğilmesi gerekmektedir. Trabzon futbol kenti değil sporun başkenti olarak anılsa daha mı kötü. Tabi ki değil. Bunu sağlamak da mümkün. Bunun altyapısını sağlayacak potansiyel Trabzon’da var. Yaklaşık 250’ye yakın spor kulübü var. Trabzon’daki sporcu sayısı 100 binin üzerinde. Bakınız 750 bin nüfuslu bir şehirde 100 bin sporcu. İşte altyapı bu.  Ama bunların ne kadarı aktif. Çoğu değil. 75 bine yakın lisanslı sporcudan 40’binin üzerindeki rakam futbol oynuyor. Geri kalan 35 bin diğer branşlarda spor yapıyor. Birde lisanssız sporcuları kattığınızda Trabzon’da sporcu sayısı 100 bini geçiyor.

Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Organize olmalıyız. Projelendirip hedefe ulaşmak için hep birlikte koşmalıyız. Trabzon’u izliyorum Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz çok güzel faaliyetler yapıyor ama tek başına olmaz şehri yerel yönetimler, STK’lar, muhtarlıklar ve eğitim kurumları ile komple bu işe dahil edip Trabzon’u Zeki, çevik ve akıllı sporcuların yetiştiği, dünyada başarılara imza atan bireylerin yetiştiği, dünyaya sporcu yetiştiren şehir haline getirebiliriz. Bunu birlikte başaracağız’ ifadelerini kullandı.