Ankara’ya gitmek için öğle saatlerinde Kısıklı’daki evinden çıkan Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanına giderken sürpriz bir şekilde Ataşehir’e geçti. Ataşehir’de yapımı devam eden Mimar Sinan Camii’nin inşaatını gezen Erdoğan görevlilerden bilgi aldı. Ardından inşatın yakınında bulunan Batı Ataşehir Şirin Taksi Durağı’nı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, kendisini takip eden gazetecileri de buraya davet etti.

"BUGÜN ONBİNLER YARIN YÜZBİNLER OLABİLİR"

Erdoğan, taksi durağında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Senatosu’nda oylanacak Ermeni yasa teklifine ilişkin, "Temennim o dur ki, senato Fransa’yı geçmişinden bugüne kendi değerleriyle çatışan bir ülke konrumuna düşürmez" dedi.

Fransa’nın özgürlükler konusunda iddialı olduğu başlıkları inkar ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu bir defa düşünce özgürlüğüne ters bir tartışmadır. Mayıs ayındaki seçimlere yönelik bir yatırımdır. Bu arada onbinlerce kardeşimiz Paris’te bir araya geldiyse bunun geleceğe yönelik ne gibi bir yankı uyandıracağını, ortaya koymaktadır. Bugün onbinler yarın yüzbinler olabilir" diye konuştu.

"YAPILAN İNSAN HAKLARINA AYKIRIDIR"

Yapılanın insan haklarına, insan hakları evrensel beyannamesine ve Fransa Türkiye ilişkilerine aykırı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu kadar basit hesaplar uğruna, siyasi hesaplar uğruna tarihçilerin vermesi gereken bir kararı kalkıp da burada Sarkozy’nin kendi siyasi hesapları için feda etmesi anlaşılır değildir" diye konuştu.

"OLASI FRANSA SEYAHATİ DÜŞÜNÜLÜR"

Başbakan Erdoğan, "Bugün Fransa’da alınacak karara göre bizim de vereceğimiz başka bir karar var" diyerek yaptırım mesajı verdi. Bülent Arınç’ın ’Başbakan Erdoğan Fransa’da Ermeni soykırımı iddiasını reddettiğinde tutuklanacak mı?’ sözünü hatırlatan bir gazeteciye de Erdoğan, "Böyle bir şeyde olası bir Fransa ziyareti olur mu? O da düşünülür" karşılığını verdi.

"3. KÖPRÜYÜ MİLLİ BÜTÇEDEN YAPACAĞIZ"

Boğaz köprüsünün bakıma alınacağı yönündeki bir soruya, "Binali bey gerekli açıklamaları yaptı. Full, 24 saat kapalı diye bir şey yok. Trafiği en az sıkıntıyı uğratacak şekilde bakımın yapılacağını söyledi. Bu arada biz 3. köprüyü milli bütçeden yapma kararını verdik. Burayı süratle başlayıp bitirme gayreti içinde olacağız. Orayı bitirince burası da rahatlar" diye konuştu.

MİMAR SİNAN CAMİSİ RAMAZAN’A YETİŞECEK

Taksi durağına çay içen Erdoğan, Mimar Sinan Camii inşaatındaki son durumu da anlattı. İnşaatın büyük bir hızla ilerlediğini söyleyen Erdoğan, "Caminin adını Mimar Sinan koyduk. Çünkü Mimar Sinan’ın adına yaraşır maalesef sadece eserleri var ama onun adıyla anılan muhteşem bir eser yok. Dedik ki bu camiyi inşallah onların varisleri olarak onun adıyla analım. Arkadaşların bana verdiği bilgi, inşallah bu Ramazan-ı Şerife bu caminin yetişeceği istikametinde. Hızla çalışıyorlar. Sadece burada yapılan çalışmalar yok. Mihrabından kürsüsüne hepsi dışarıda yapılıyor. İçerdeki işlemeler yazılar yapılıyor. Hat yazıları falan süratle devreye girecek. Gerek namaz kılınan yer, alttaki bütün projedeki yapılacak olan tesisler de bunların hepsi Ramazan’a yetişecek. Bu hızla gidiyor.Cenaze namazları için Anadolu yakasında büyükce bir yer yoktu. Burası büyükçe bir yer olacak. Anadolu yakasında böylesi muhteşem bir eseri gerçekleştirme noktasında gerek Şehircilik Bakanlığı gerek Toki mimarından işçisine herkesi tebrik ediyorum" dedi.

FİNANS MERKEZİ OLACAK ATAŞEHİR’DE ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR

Ataşehir’in finans merkezi olacağı yönündeki sözlerini hatırlatan ve çalışmaların ne durumda olduğunu soran habercilere Erdoğan, "Yolun hemen karşı tarafından Halk bankasının, Vakıf Bankın, Ziraat bankası, SPK, BDDK’nin yeri belli. Proje çalışmaları yürütülüyor" karşılığını verdi. "Taşınma konusunda bir takvim var mı" diye soran bir haberciye de Erdoğan, " Çok yakın" yanıtını verdi.

AĞAOĞLU YOLCU ETTİ

Başbakan Erdoğan taksi durağından ayrılırken ünlü işadamı Ali Ağaoğlu da durağa geldi. Ağaoğlu, Başbakanı yolcu edenler arasında yer aldı. Ataşehir’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçen Erdoğan, Ankara’ya hareket etti.