Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Arınç şöyle konuştu:

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

“Bu, gerçekten çok çirkin ve terörün hangi boyuta ulaşacağını göstermesi bakımından fevkalade vahim bir durumdur. Bir milletvekilimizin, seçilmiş, halkın reyleriyle parlamentoya gelmiş bir arkadaşımızın bir akşam özgürlüğünden mahrum edilmesi, amacı ne olursa şu ana kadar serbest bırakılmaması fevkalade vahimdir, çirkindir, bunu şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.

"AKSİYON YERİNE CAN GÜVENLİĞİ"

Olay bütün imkanlarımızla takip edilmektedir, araştırılmaktadır ve sayın milletvekilimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacağı ümidiyle de bu çalışmalar her an Sayın Başbakanımız tarafından ciddiyetle takip edilmektedir. Ancak burada yapılacak olan tek şey milletvekilimizin can güvenliğini tehlikeye atmamaktadır. Dolayısıyla bir eylem, bir harekat bir aksiyon yerine milletvekilimizin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması amaçlanmaktadır.”

"ÖLÜM KALIM YILI İLAN ETTİLER"

Arınç, bir soru üzerine 15 Ağustos’un PKK tarafından bir yıl dönümü olarak bilindiğini hatırlatan Arınç, istihbarat birimlerinin her an çalışmalarını devam ettirerek yeni tedbirler geliştirdiğini söyledi. Örgütün 2012’ye yönelik daha çok ses getirecek eylem tasavvurları olabilir. Bunları herhalde tek tek açıklamam doğru olmaz. Ancak iyi bir istihbaratla pek çok eylemin çok önceden önlenebildiğini biliyoruz. Hedef alınan kişi ve kurumlara karşı koruma tedbirlerimiz sürekli geliştiriliyor. 2012 yılını kendileri için ölüm kalım yılı olarak ilan etmiş olsalar bile Türkiye’nin de devlet olarak bütün kurumlarıyla buna karşı aldığı tedbirler vardır. Kimsenin endişe etmesine de gerek yoktur.

"KÜÇÜMSEMEK GİBİ BİR AÇIKLAMA ÇIKARTILAMAZ"

Bu açıklama Bakanlar Kurulu’nda görüşülmedi. Ama konuşmanın tamamını aldığınız zaman sadece bu cümleyi değil tamamını aldığınız zaman böyle bir algı söz konusu değildir. Bence bunların tamamını aldığınız zaman Mehmetçiğimizi küçümsemek gibi bir anlam çıkartılmaz.