AK Parti MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken Ermeni soykırımı iddialarının Türk milletine dönük iftira olduğunu belirten Başbakan Yardımısı Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bunun iftira olduğunu herkes her yerde söyleyecektir. Uygulanmaz kanunlar bana ’Ölü kanunlar’ gibi geliyor. Çünkü Türkiye’den oraya giden pek çok siyasi her defasında konuştuğunda düşüncelerini ifade edecektir. Düşünce ve ifade hürriyetine ve bilimsel araştırmaya aykırı bir durumdur. Oralarda hukuk devleti ve demokratik anlayışın ne kadar geride olduğu bir göstergesidir. Bakan kendi görüşünü söyleyemeyecek mi ? Bir ülkenin bakanı başka bir ülkede konuşurken o ülkede yaşanlarla ilgili veya kendi görüşleriyle alakalı düşüncelerini ifade edemeyecek mi? Bu kadar saçma bir şey olamaz. Egemen Bağış kendi görüşlerini ifade etmişlerdir. Egemen Bağış, özgür bir ülkenin bakanıdır. Öyle gözüküyor ki ifadesini kullandğı ülke özgürlüklere fazla tahammülü olmayan bir ülke. Onlar da öğrenecekler."

SURİYE’DEKİ OLAYLAR

Suriye yönetiminin olayları doğru ve sağlıklı değerlendirmediğini belirten Başbakan Yardımısı Bekir Bozdağ, bir ülke devlet başkanı ve yönetiminin kendi ülkesindeki Sinsanların üzerine silahları doğrultur ve kandil gibi mübarek bir gecede yüzlerce insanın ölümüne yol açmasının yönetimin halk desteğinin bittiği anlamına geldiğini söyledi. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Böylesi durumlarda doğru olan milletin sesine kulak vermektir. Suriye Devlet Başkanı milletini öldürtmek isteyenlerin sesine daha fazla kulak veriyor ki her gün orada insanlar ölmeye devam ediyor. Buna bütün dünyanın dikkat kesilmesi lazım. Eğer bu olup bitenlerin karşısında ölümlere göz yumulursa bu vebale bir şekilde bu vebale ortak olurlar."

ULUDERE TAZMİNATLARI

Terör örgütü PKK’nın Uludere’de hayatını kaybeden 34 kişiye ödenecek tazminatın alınmaması için ailelere baskı yaptığı iddiaları üzerine Başbakan Yardımısı Bekir Bozdağ, "Konuyla alakalı hem adli soruşturma hem de idari soruşturma devam ediyor. Bu süreç devam ediyor. Ödenecek tazminatlar ölen insanlarımızı geri getirmeyecek. Ama buradaki hassasiyeti göstermesi açısından son derece önemli. Terör örgütünün vatandaşlara baskı yaptığı, bu tazminatları kabul etmemesi ve bunun karşısında başka tür duruşlar konulması yönünde duyumlar geliyor. Baskılar olduğuna ilişkin duyumlar da daha önceden vardı. Ama kendi özgür iradeleri ile aldıkları bir kararsa ayrı bir konu. Ama baskılar sonucu alınan bir kararsa ayrı bir konu. Farklı farklı değerlendirilir. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapıyor" dedi