Kılıçdaroğlu, Ulus Sebze Hali'nde CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün birlikte esnafla iftar yaptı. İftardan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir milletvekilinin kaçırılmasının çok büyük bir olay olduğunu söyleyerek, milli iradeye karşı bir hareket olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilllerinin bölgede olduğunu belirterek, "Önümüzdeki günlerde Kadın Kollarımız Tunceli'ye gidecek. Sayın Aygün'ün annesi ve eşiyle beraber olacaklar. Umuyorum bu olay iktidara bir ders olur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile telefon görüşmesiyle ilgili yöneltilen soruya, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin özel bir görüşme olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu ve konuyu araştırdıklarını kaydederek, "İçişleri Bakanı ile görüştüğünü dolayısıyla Sayın Aygün'ün kısa süre içinde bırakılacağını ifade etti" dedi.

Resmi kaynaklardan kendilerine bilgi akışı olup olmadığını soran gazeteciye ise Kılıçdaroğlu, "Resmi kaynaklardan kendilerine sağlıklı bir bilgi akışı gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız bölgede yetkililerle görüşüyor" şeklinde konuştu.